MuziekMuziek

Hoe gebruik je een baardborstel: Tips!

Hoe gebruik je een baardborstel.In dit artikel geef ik je graag wat meer uitleg over de baardborstel en hoe je deze moet gebruiken.

Een baardborstel is voor veel mannen met een baard een ” vaag ding “. Wat moet je nu met een baardborstel en wat kan hij voor je betekenen? Wanneer je die borstel eenmaal hebt omarmd, wil je eigenlijk niet anders meer.

Dit is de reden waarom je een baardborstel gebruikt

Een borstel is voor veel mannen toch een lastig ding. Dit komt omdat wij deze eigenlijk te veel vergelijken met een bostel voor je haar. Dit is voor veel mannen een vrouwending die je gebruikt bij lang haar. Dus waarom zou je dan een baardborstel gebruiken?

Dit omdat een baardborstel echt heel iets anders is. Een baardborstel gebruik je om verschillende redenen. Je masseert er je baard en huid mee. Dit is goed voor je bloedsomloop in je huid, wat weer een positief effect heeft op de baardgroei.

Daarnaast zorg je voor een goede verdeling van de natuurlijke talg en dit houdt je baardharen soepel. Daarnaast is een baardborstel een ideaal instrument om de afgebroken of uitgevallen baardharen uit je baard te borstelen.

Dit zonder je baardharen kapot te trekken of af te breken. Het zorgt ervoor dat je baard netjes blijft en minder pluist. Ook is de baardborstel ideaal voor het verdelen van je baardolie door je baard.

Kortom, er zitten dus echt heel erg veel voordelen in het borstelen van je baard. Deze voordelen heb je bij een grote maar ook zeker bij een kleine baard.

hoe gebruik je een baardborstel

Hoe gebruik je een baardborstel

Een baardborstel gebruiken is helemaal niet zo moeilijk hoor. Belangrijk is dat je niet de hele dag je baard gaat borstelen. Daarmee maak je de baard namelijk wel korter en dunner. Twee keer per dag een borstel door je baard is meer dan genoeg.

Ikzelf vind het erg prettig om mijn baard te wassen, daarna een beetje baardolie in mijn baard te gebruiken en dan even goed door te borstelen. De haren van een baardborstel zijn vaak wat ruwer en stugger en daarmee kom je goed diep tot op de huid.

Zo stimuleer je niet alleen je baard maar ook de huid onder je baard. Dit heeft een zeer gunstig effect op je baard. Wanneer je de baard geborsteld hebt, kan je de baard nog wat verwennen met een baardbalm of baardolie.

hoe gebruik je een baardborstel

Zijn er veel verschillende soorten baardborstels?

Eigenlijk zijn veel baardborstels wel hetzelfde. Ze bestaan uit een houten handvat met daarin de haren. De vorm is heel vaak ovaal omdat dit lekker in de hand ligt. De grote kan verschillen maar daar zit geen goed of fout in. Het is maar net wat je prettig vind.

De grote verschillen zitten vaak in het soort hout en het soort haren. Het soort hout zegt vaak veel over die uitstraling. Een robuuste borstel is een houtsoort met noesten en donkere nerven.

Een strakkere borstel is van zachter hout met kleine nerven ook hebben deze borstels minder noesten. De haren van de borstel kan erg verschillend zijn. Van natuurlijke haren zoals van paard, zwijn en varken tot synthetische en plastic haren.

Ik persoonlijk ben erg van natuurlijk omdat deze haren dezelfde eigenschappen hebben als de haren van je baard. Dit zorgt ervoor dat wanneer je borstelt je de haren niet statisch worden. Dit geeft een fijner en gladder resultaat.

Een goede baardborstel kopen

Voor een goede baardborstel kan je tegenwoordig uiteraard bij je barbier terecht. Echter ook op internet worden ze veel aangeboden. Ook bij ons in de webshop verkoop ik verschillende baardborstels. Voor een goede baardborstel kom je dus langs bij mij in de B4men Barbershop of kijk je bij ons in de B4men Webshop.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer