MuziekMuziek

Ga jij voor een korte of lange baard? Baardinspiratie zomer 2016

Als barbier neemt de ene baard na de andere baard plaats bij mij in de “kappersstoel” Nu laten de baarddragers zich niet graag in hokjes plaatsen en zodra het woordje “trend” valt haken veel baardmannen af. Maar trends zijn er nu eenmaal, of je het nu leuk vindt of niet. Wat zijn dan de “trends” voor deze zomer? Wat ik merk bij mij in de barbershop, is dat veel mannen met een gemiddelde lengte baard kiezen om de baard nog langer te laten groeien of juist besluiten om hem weer heel kort te maken. Zoals ik al eerder verteld heb, heb ik mijn baard pasgeleden ook een heel stuk korter gemaakt, inmiddels is deze al weer iets gegroeid. Ik ben zelf helaas niet gezegend met een hele volle baardgroei, dus ik blijf zelf wel eventjes op die zogenaamde “tussenlengte” zitten met mijn baard.

image
Dit is hoe ik mijn baard nu zelf draag. Zoals je ziet niet heel kort maar ook zeker niet heel lang.

De baard zelf is allang geen trend meer. Ik heb het idee dat het aantal baarden wel zo langzaamaan wat minder wordt. De bekende ‘hipster’ heeft zijn baard inmiddels afgeschoren, want het is nu eenmaal veel werk om een mooie baard te krijgen en vooral zo te houden. De mannen nu met een baard, kiezen hier echt bewust voor en vinden het geen probleem om de baard wat liefde en aandacht te geven. De baard wordt gelukkig dus steeds verzorgder en inmiddels weten de baarddragers echt wel hoe zij hun baard moeten verzorgen. Tegenwoordig zijn er heel erg veel producten om je baard en huid in optimale conditie te houden. Wanneer je het lastig vindt om je barbier duidelijk maken wat je precies wilt met je baard, neem dan een foto mee. Zo is het heel duidelijk wat je verwacht van je barbier en hij kan je tevens uitleggen of hetgeen wat je wilt wel of niet kan met jouw baardgroei.

Korte(re) baarden zomer 2016

image
Dit is een klant van mij die binnenkwam met een baard die een stuk langer was. Nu heel stuk korter maar wel verzorgd.

Lange(re) baarden zomer 2016

image
Een klant van mij met een super mooie baardgroei. Hier is menig man jaloers op die een lange volle baard wil laten groeien.
image
Tevens een klant van mij met een volle donkere baard.
image
Ook een klant van mij, die van een lange(re) baard naar een korte baard is gegaan. Wat een verschil hé!

Hoe draag jij je baard deze zomer?

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer