Wat zijn nu mijn favoriete haar producten

Ik krijg heel vaak de vraag naar mijn favorieten haar producten. Als kapper zijnde werk ik veel met diverse producten en sinds ik mijn blog gestart ben krijg ik natuurlijk ook veel producten toegestuurd om te proberen. Ik was vroeger altijd best wel  ‘merkvast’, maar nu vind ik het juist leuk om diverse producten uit te proberen. Ik ben altijd een beetje huiverig geweest om echt te zeggen wat ik fijn vind om te gebruiken omdat dat dus nog wel eens kan wisselen en omdat wat voor mijn haar werkt misschien niet het juiste product is voor jou haar. Mijn vrouw heeft zelf ook heel kort haar en die vindt weer heel andere producten fijn voor haar haar dan ik…voordeel voor haar natuurlijk want alles wat ik niet gebruik kan zij gebruiken.(heeft zij ook wat aan mijn blog). Maar goed terug naar de producten die ik momenteel gebruik. Ik heb pas mijn haar geknipt en ben nu wat meer aan het experimenteren met verschillende haar styling producten. Eerst gebruikte ik alleen maar Pomade, maar ik merk dat ik nu ook wat vaker een Wax gebruik. Ik gebruik dan het liefst een wax die een ‘mat’ effect geeft.

Shampoo

Ik weet dat ik hier weer een hoop gedoe over ga krijgen, maar de shampoo die ik momenteel gebruik is van Head&Shoulders de anit-haaruitval. Ik gebruik deze omdat ik hem aan het testen ben voor de blog. Ik zeg er eerlijk bij dat ik niet geloof in anti-haaruitval, maar de shampoo van Head&Shoulders werkt bij mij wel vaak het beste tegen mijn schilfers zonder dat mijn hoofdhuid geïrriteerd raakt.

DSC08026

Styling producten

Het vaakst gebruik ik de Reuzel van Schorem. Deze geeft ontzettend goede stevigheid met veel glans zonder dat je haar er ‘bagger’ vet uit gaat zien. Ik gebruik hem zoals jullie pas in mijn tutorial hebben kunnen zien in droog haar en maak dan mijn handen nat met wat water en ga nog eens over mijn kapsel heen. Voordeel van deze reuzel is ook dat hij een lekkere geur heeft zonder dat deze heel overheersend is.

DSC08023

Ik gebruik de laatste tijd ook steeds meer een Wax en ik heb er 2 die ik afwissel. Dit is de ‘Shaper’ van Hairbond en de ‘Ginseng’ van Purerené (voor de review van PureRene klik hier). Het voordeel van de laatste is dat je deze heel makkelijk uit het haar kan wassen.

Kam

Ik gebruik een simpele grove kam en that’s it!

DSC08031

Föhn

Ik gebruik eigenlijk alleen een föhn als ik haast heb en dus niet de tijd heb om mijn haar natuurlijk te laten drogen. Als ik mijn haar föhn dan gebruik ik een opzetstuk om de lucht beter te kunnen gebruiken om mijn haar in model te brengen en dan zet ik hem op een hoge stand en hoge temperatuur.

DSC08030

Zoals jullie zien, ik gebruik niet veel. Haarlak gebruik ik eigenlijk bijna nooit, tenzij ik veel buiten moet lopen en mijn haar de hele dag strak moet blijven zitten. Zoals ik al in het begin vertelde, dit is wat ik op het moment vaak pak, maar tussendoor test ik veel verschillende producten voor de site. Soms bevalt iets goed en zal ik het vaker gaan gebruiken. Als jullie het leuk vinden om te lezen wat ik zelf gebruik laat het dan achter in de comments en dan zal ik vaker zo’n artikel maken.

 Zo werk ik er mee in mijn haar: