MuziekMuziek

Haarverzorging van Original Mineral, natuurlijk stress vrij haar.

original_mineral-logo

Kan haar stress hebben?? ja zeker, maar natuurlijk niet zo zeer in de zin zoals wij stress hebben door een te druk bestaan. Ons haar heeft tegenwoordig best een hoop te lijden, denk hierbij vooral aan de producten die we gebruiken in het haar. Ik als kapper wordt heel vaak geconfronteerd met het feit dat in heel veel producten ontzettend veel chemicaliën zitten. Ik als herenkapper blijf gelukkig nog bespaard van kleuring en permanentvloeistof en mijn problemen zijn dus ook niet zo groot. Maar ik heb menig collega het vak uit zien stappen vanwege kapperseczeem. Eczeem is een probleem wat zich in de loop der jaren heeft opgebouwd en in eens naar bovenkomt. De gevolgen kunnen best heftig zijn, van een rode huid tot een totaal kapotte huid, waar bijna geen vel meer opzit. Dus huid vriendelijke producten test in altijd graag voor de blog. Zo ben ik bij Original Mineral gekomen.

image

Original Mineral

Original Mineral vind zijn oorsprong in Australië, Jose Bryce Smith heeft het merk 12 jaar geleden opgericht. Het doel is een zo natuurlijk mogelijk product te maken wat net zo veel kwaliteit bied als een product waar wel veel chemicaliën in zitten. Omdat te bereiken worden er heel veel studies, naar vooral de inheemse natuur van Australië gedaan. De producten zijn dus 100% recyclebaar en niet op dieren getest. Ikzelf vind deze filosofie erg mooi en helemaal als de producten het ook waarmaken, ik heb voor jullie een aantal producten mogen testen.

image

De producten van Original Mineral die ik heb mogen testen

O&M Original Detox Shampoo, deze shampoo is erg lekker. Hij reinigt het haar erg goed, vuil, vet en stylingproducten zijn zo je haar uit, zonder dat je gelijk heel droog en stug haar krijgt. De geur van de shampoo is erg lekker. Australische munt en pepermuntolie geven de shampoo een frisse geur en zorgen voor een verkoeling van de hoofdhuid. Deze shampoo is mijn favoriet.

image

O&M Maintain The Mane Shampoo, deze shampoo is een heel milde en goed voedende shampoo. Deze shampoo is totaal ander qua geur, dan zijn frisse broer hiervoor. Ik persoonlijk ben niet kapot van de geur. Wel is de shampoo geweldig voor mijn droge huid. Hij is verreikt met macadamia en teunisbloemolie, de banksiabloemenextract geven veel antioxidanten en aminozuren af en dat is weer heel goed voor je haar en hoofdhuid.

image

O&M Style Guru Styling Cream, een product wat niet heel veel mannen zullen gebruiken. Echter wanneer je een natuurlijke look wilt hebben en toch wat textuur aan je kapsel geven, dan is dit product best lekker. Gebruik alleen niet te veel. In dit product is ook het banksia extract gedaan wat voor zacht en glad haar zorgt.

image

O&M K-Gravel Texture Clay, dit is een product wat helemaal past bij de haartrends voor 2015. Het geeft textuur en vorm aan het haar zonder glans. De matte look van het product komt door het Kaolien mineraal, verder zitten er bijen en sojawas in dit product. Voor het krijgen van een goede textuur is er fijngemalen puinsteen aan toegevoegd. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik erg moest wennen aan dit product. Het werkt een stuk stroever dan menig Clay, zorg ervoor dat je echt goed het product warm wrijft in je handen, anders kan je er niets mee.

image image

Kortom, Original Mineral is een merk dat helemaal past in de lifestyle van nu. Bewustwording van wat men aan ingrediënten in producten stopt en op zoek naar een minder stressvol bestaan passen erg goed bij dit merk. De prijzen zijn zoals alles op dat vlak wel iets hoger dan de standaard producten die wel vol zitten met goedkopere en milieubelastende ingrediënten. Wil je alles weten over de producten of online aanschaffen klik dan hier voor de Original Mineral site.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer