MuziekMuziek

De man met baard is eigenlijk heel gezond!

Vorig jaar is er een hoop commotie geweest over mannen met baarden. Mannen met een baard zouden namelijk vies en onhygiënisch zijn. Dit is natuurlijk dikke vette onzin, maar het werd wel breed uitgemeten in de media. Ik ben dan ook enorm getagd in alle berichten hierover op Facebook. (werd er helemaal gek van!) Gelukkig zijn er ook nog mannen met een beetje gezond verstand en deze mannen lieten zich niet uit het veld slaan door dit soort stomme berichtgeving. We zullen maar zeggen dat het komkommertijd was binnen de journalistiek 🙂

Voor mannen die het zichzelf wel aantrokken, voor jullie heb ik vandaag een paar leuke weetjes die juist aantonen dat mannen met baarden juist voordelen hebben van hun baard.

Foto Barber
Mijn baard blijf staan, ik wil natuurlijk wel gezond blijven 😉

Voordelen van het hebben van een baard

  • Het beschermt je huid op een natuurlijke manier tegen UV-straling. (wel gewoon de rest van je gezicht en lichaam smeren hé!)
  • Misschien een beetje vreemd, maar het kan astma aanvallen helpen voorkomen. Doordat de baard en of snor het stof opvangt gaat er dus minder stof je neus in wat irritatie kan veroorzaken.
  • Het beschermt je huid tegen kou en wind, heerlijk tijdens de koude winterdagen 🙂
  • Het kan huiduitslag voorkomen.  Scheren kan zorgen voor een geïrriteerde huid, zeker mannen met een gevoelige huid hebben vaak last van irritatie na het scheren. Door je baard te laten staan hoef je dus niet meer iedere dag te scheren. Het enige wat je eventueel moet scheren zijn je contouren maar met de volgende tips zal je geen last meer krijgen van huidirritatie.

Tips voor het scheren van je contouren

  • Maak je huid eerst nat met warm water
  • Breng een pre shave aan, deze beschermt de huid
  • Breng over de pre shave een scheerolie of een scheerzeep aan
  • Scheer nu je contouren met een (scherp) scheermes, gebruik hiervoor het liefs een safety razor.
  • Breng na het scheren een aftershave balm aan en de kans op irritatie is nihil!

baard-gezond-1

Buiten de gezondheid voordelen zijn de meeste vrouwen tegenwoordig ook overstag. Ik merk bij mij in de Barbershop dat juist de vrouwen willen dat hun man hun baard laat staan. Ik had pas geleden nog een klant waarvan zijn vrouw gedreigd had “als jij je baard eraf haalt, dan scheer ik mij niet meer!!!” hahaha deze man had dus geen andere keus dan zijn baard te laten staan 😉

Dus mannen nu heb je ook echt een goede redenen om je baard te laten staan!!!

baard-gezond

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer