MuziekMuziek

1 kapsel op 6 verschillende manieren gestyled. 10 Tips om makkelijk je haar in model te brengen.

Veel mannen hebben moeite met het goed in model krijgen van hun haar. Dagelijks krijg ik in de Barbershop de vraag van mannen hoe zij nu het beste hun haar kunnen stylen. Zij willen daarvoor uiteraard niet uren in de badkamer staan. Ik heb een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet, waarmee je op een goede manier je kapsel kan stylen. Ik heb tevens een filmpje gemaakt waarin ik mijn eigen haar op 6 verschillende manieren in model breng. Het kaspel wat geknipt wordt is een basiskapsel en met een goede basis kan je zeker spelen. Hierdoor kan je je kapsel op veel verschillende manieren stylen.

Zo style ik mijn kapsel op 6 verschillende manieren

10 Tips om je haar in model te brengen.

tip 1: Alles begint met een goede basis, laat je haar op de juiste manier knippen en overleg goed wat je van plan bent met je haar. (neem eventueel plaatjes mee.)

tip 2: kies het juiste product voor in je haar. Koop je een stylingproduct bij de kapper, vraag dan wat voor jouw wensen het beste product is en hoe je hiermee moet werken. Koop je een product in een drogisterij bedenk dan wat je precies wilt van het product en neem je tijd om goed te vergelijken.

tip 3: Laat je haar drogen in het juiste model. Het haar heeft zoutbruggen in het haar, die het op een natuurlijke manier in het juiste model houden. Maak hier gebruik van! Was je haar in de ochtend en kam het in het model en laat het drogen. Het model zit nu in het haar.

tip 4: Gebruik je styling product in droog haar. Wanneer je tip 3 hebt gevolgd, is je haar droog en klaar voor je styling product. De werking van het product is veel beter in droog haar, het heeft gelijk de juiste sterkte en zal daardoor veel beter blijven zitten.

tip 5: Gebruik eventueel een klein beetje hairspray/haarlak. Wanneer je echt een zware dag tegemoet gaat voor je haar, dan kun je kiezen om wat hairspray te gebruiken. Let wel op met hairspray, het kan ook tegenwerken. Spray altijd als je helemaal klaar bent met stylen, het is een fixatie waar je niet meer aan moet komen. Gebruik ook niet teveel, dat maak het haar alleen maar zwaar en je kapsel zal dan instorten.

De volgende tips gaan over het gebruik van je stylingsproduct

tip 6: Wanneer gebruik je Gel: Een gel gebruik je wanneer je een sterke fixatie en een beetje een wetlook wilt hebben.

tip 7:  Wanneer gebruik je Wax: Wax is altijd op een olie basis en dus vet. Wax gebruik je wanneer je dus glans wilt hebben, denk hierbij aan de rockabilly look maar een wax kan ook gebruikt worden voor een rommelig effect. Wil je geen glans in je haar, dan kan je beter kiezen voor een Clay, zie tip 9.

tip 8:  Wanneer gebruik je Pomade: Pomade is het laatste jaren enorm opgekomen en is de ideale mix tussen een gel en een wax. Het geeft stevigheid en glans zonder vet te zijn. Je wast het dus makkelijk met shampoo uit het haar.

tip 9: Wanneer gebruik je een Clay: Dit is het product wat komend jaar weer veel gebruikt zal gaan worden. Met de opkomst van het natuurlijk haar, heb je een product nodig wat dit ondersteund. Geen glans wel stevigheid en je mag niet zien dat er een product in zit. Dat is de bedoeling van clay.

Dan naar de laatste tip, maar zeker niet de minst belangrijke!

tip 10: Ga regelmatig naar de kapper. Een juiste basis is alles maar dat wil je wel zo behouden. Het is daarom belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan, maar wat is regelmatig? Kijk, heel je leven 2 keer per jaar naar de kapper is ook regelmatig, maar wanneer je een goed model in je haar wilt behouden is een regelmaat van 1 keer in de 4 tot 5 weken echt wel een must.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal voor meer tips en truc klik hier 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Beste Sjaak,

    Hahaha dat klopt!
    Het is een artikel van vorig jaar, maar nog steeds natuurlijk toepasbaar.
    Inmiddels is mijn eigen haar wat langer geworden en zal ik binnenkort een nieuw filmpje maken.

Written by Jan Willem Huffmeijer