MuziekMuziek

The Macallan Sienna de kerst special van B4men.nl

Met kerst mag alles net even iets bijzonderder dan normaal. Ook de whisky die je deze dagen schenkt mag dus meer zijn dan anders. Voor de kerst heb ik deze keer een heel mooie The Macallan uitgekozen.

the-macallan

Welke whisky drink je met kerst?

Welke whisky je moet drinken met kerst is natuurlijk erg afhankelijk van het moment van drinken. Is het een opwarmer voor het eten of juist de afsluiter van een heerlijk kerstdiner. Ik weet dat ook de whisky drinker met de feestdagen toch echt voor de Scotch Single Malt gaat. Ik heb mijn keuze hierdoor wel wat laten beïnvloeden. Ook heb ik gekozen voor een whisky die past zowel voor het kerstdiner als na het kerstdiner. Mijn kerstspecial voor dit jaar is:

The Macallan Sienna
The Macallan Sienna

The Macallan Sienna

The Macallan Sienna is een heel goede en veilige keus, zonder concessie te doen. Vaak is een veilige keus een beetje een mindere keus, dat is op de Macallan absoluut niet van toepassing. The Macallan Sienna komt uit de geprezen 1824 serie. Nog niet zolang geleden is The Macallan Amber whisky van de maand geweest (klik hier voor het artikel). Waar voor de Amber nog gebruik gemaakt werd van twee soorten vaten is voor de Macallan Sienna enkel Sherry vaten uit Jerez, Spanje gebruikt. De leeftijd staat in de 1824 serie niet meer centraal, maar aan de rijke geur en smaak van deze The Macallan Sienna is wel op te maken dat het niet om een jonge whisky zal gaan.

the macallan serie 1824
The Macallan 1824 serie

 

The Macallan Sienna proefnotities:

De kleur: goud

De Geur: the Macallan Sienna is volledig in balans. De geur is complex en rijk. De opening is voor vanille, waarna fruitigheid het overneemt in de vorm van appels en peren. De tweede neus is nog dieper en nu komen ook de mooie geuren van het sherryvat mooi naar voren. Wauw! wat een prachtig geurende whisky.

De Smaak: deze Sienna heeft een ongekend volle smaak, zacht maar zeker niet zonder lef. The Macallan Sienna komt binnen zonder agressie maar prikkelt de tong en lippen wel. Dit is voor mij de sensatie die ik zoek in mijn spirits. De smaak is nog complexer dan de geur, alles komt erin terug. Een fruitige opening geeft die mooie kick, maar voordat het agressie wordt nemen de zoete en zachte smaken van vanille en chocolade het over. Laat de whisky even in de mond rond gaan en dan komt er een zeer mooie kruidigheid naar voren die heel mooi bij een kerstdiner passen.

De Afdronk: zwoel en zoet. The Macallan Sienna is zoet zonder klef te zijn. De smaken die mij erg opvallen zijn toffee en karamel, maar dan gebeurt er iets heel bijzonders. Zelfs in de afdronk veranderd de smaak nogmaals en komt de fruitigheid weer naar voren. Een heel klein dingetje die ik net iets minder vind, is de hoeveelheid tannine in de afdronk, het zorgt voor een droge mond. Dit duurt echter niet heel lang, maar dat had van mij niet iets minder gemogen.

image
The Macallan Sienna de kerstspecial voor 2015 by B4men.nl

The Macallan Sienna Conclusie:

Deze bijzondere Whisky van Macallan is zonder twijfel een terechte kerstspecial!!

Wil je graag een andere whisky als jouw kerstspecial? Kijk hier voor meer inspiratie!

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer