MuziekMuziek

Whisky volgens Chivas Regal.

Vandaag laat ik jullie kennis maken met het whiskymerk Chivas Regal. Voor het merk Chivas zijn twee broers het belangrijkst. James en John zijn de oprichters van Chivas. Ze woonden op een afgelegen boerderij in een rustige streek…. voor de jonge broers een veel te rustige streek. Dit was niet de plek waar zij hun tijd en leven wilde slijten. Het werd tijd om de wijde wereld in te trekken en kennis te maken met de wereld om hen heen. Dit gaf ook de rest van de wereld de mogelijkheid om de broers te leren kennen. Het werd tijd voor een stevige wandeltocht. Na een wandeltocht van drie dagen, kwamen de broers uit in de stad Aberdeen. Dit was de stad die zij zo verlangde. Aberdeen voldeed aan hun wensen. Hier werd de basis voor Chivas Regal whisky gelegd, zoals wij dit vandaag de dag kennen.

Collectie van Chivas Regal

Zo ontstond Chivas

In Aberdeen waren de broers op zoek naar mooie uitdagingen. James ging aan slag bij een winkel die gespecialiseerd was in wijnen en sterke drank. Een wereld vol geuren en smaken opende zich voor hem. In deze winkel leerde hij alles en de mogelijkheden waren er eindeloos. James was hier als een vis in het water. Echter wilde hij deze ervaring heel graag delen en met wie beter kan hij dit doen dan met zijn broer John. Toen broer John in dienst trad, zagen zij het al helemaal voor zich…. deze winkel is echt helemaal voor hen. Samen namen zij de winkel over, het merk ‘Chivas Brothers’ was een feit. De broers boekten het ene na het andere succes in Aberdeen en daarbuiten. In de kelder onder hun winkel lieten zij whisky rijpen, een traditie die zij zijn gestart doordat hun klanten op zoek waren naar soepelere, rijkere whisky’s dan dat je toen der tijd kon kopen. Dit bracht de broers op het idee om de whisky’s te mengen, zodat zij smaken en geuren beter konden balanceren. Het was de geboorte van de Chivas blended whisky.

Collectie van Chivas Regal

Chivas is een groot succes

Over heel de wereld werden de broers bekend met hun luxe producten. Zij verkochten hun inmiddels bekende whisky in iedere uithoek van de wereld. James Chivas verkreeg in 1843 zijn eerste ‘Royal Warrent’, waarmee hij hofleverancier van het Koningshuis werd. De passie waarmee in een ver verleden werd gewerkt is hedendaags nog steeds de drijfveer. Chivas whisky is nog steeds zeer gerenommeerd en wordt met veel liefde en passie gemaakt en gedronken. Durf eens wat anders te drinken dan die standaard single malt en proef eens met een open blik een blended whisky. De whisky’s van Chivas zullen je niet teleurstellen.

Samen drinken met chivas Regal
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer