Homemade Kip Tandoori met Naanbrood, recept b4men

Kip Tandoori

Tandoori, ook wel Tandoori masala genoemd is een saus die in verschillende vormen al heel wat jaar in India bereid wordt. Je kan natuurlijk in de supermarkt een kant en klare Tandoori mix kopen, maar je kan dit ook heel makkelijk zelf maken. Het is niet moeilijk, het neemt alleen wat tijd in beslag vanwege de voorbereiding. De kip moet namelijk een nacht marineren voor het lekkerste resultaat. Je kan dit gerecht klaarmaken met kippendijen of kipfilet, ik heb dit keer gekozen voor kipfilet(staat niet op de foto) Zoals bekend houden wij van pittig eten, dus bij ons gaat er een hele rode peper in en een theelepel chilipoeder, maar dit kan je natuurlijk zelf aanpassen. Ik maak er zelf een Naanbrood bij, ontzettend lekker en niet veel werk.(moet wel 3 uur rijzen, dus houdt hier rekening mee)

DSC08265

Wat heb je nodig voor de kip Tandoori

3 grote kipfilets(of 4 kleine)

200 ml Griekse yoghurt

1/2 citroen

zout/peper

2 eetlepels tomatenpuree

1 rode peper, fijngesneden(met zaadjes als je van pit houdt)

1 tl kurkuma

1 tl gemberpoeder

1/2 el korianderblad

1 tl gerookte paprikapoeder

1 tl chilipoeder(minder als je niet van pittig houdt)

2 tenen knoflook, geperst

DSC08266 DSC08271

Hoe maak je het

– Meng de yoghurt met alle kruiden, citroensap van 1/2 citroen , 2 tenen geperste knoflook, 2 el tomatenpuree en zout/peper

– Snijd de kipfilet in vierkante stukken(niet te klein)

– Meng de kipfilet door het yoghurt mengsel en laat dit in de koelkast een nacht marineren(of in ieder geval meer dan 5 uur)

– Als de kip lang genoeg heeft gemarineerd, verwarm dan de oven voor op 180 graden

– Leg de kip met het yoghurt mengsel in een ingevette ovenschaal en laat dit 40-50 minuten bakken in de oven

– Serveer met *Naanbrood en een frisse salade

* recept Naanbrood staat hieronder

 

Zelfgemaakte Naanbrood

Zelfgemaakt Naanbrood is zooooo lekker. Je kan Naanbrood eten bij curry’s, maar ook bijvoorbeeld s’ avond met lekkere hummus of je gebruikt Naanbrood als pizzabodem.

DSC08267

Wat heb je nodig

(voor 8 Naanbroden)

500 gram bloem(ik gebruik spelt)

1 zakje gist

1 zakje bakpoeder

2 el Griekse yoghurt

1 el honing

150 ml melk

1 el olijfolie

3/4 tl knoflookpoeder

1 ei

zout

1 el korianderblad(gedroogd, maar verse koriander mag natuurlijk ook)

gesmolten roomboter(heb je nodig om de broodjes mee in te smeren voor ze de oven in gaan)

DSC08273 DSC08280 DSC08283

Hoe maak je het

– Meng alles door elkaar behalve het meel en gist

– Roer de gist erdoorheen en in 3 etappes het bloem

– Kneed dan alles goed door tot je een mooie deegbal hebt

– Leg de deegbal in een ingevette kom en laat minimaal 2 uur rijzen

– Als het deeg genoeg gerezen is, maak dan 8 ballen ervan

– Kneed deze ballen nog eens goed door en maak er dan een platte ovale vorm van(ongeveer 1 cm dik)

– Bestrijk de Naanbroodjes met de gesmolten roomboter en bak af in 5-8 minuten.

* je kan diverse kruiden voor de Naan gebruiken. Als je het als pizza bodem wilt gebruiken, neem dan Italiaanse kruiden ipv koriander.

DSC08285 DSC08283 DSC08290 DSC08293

 

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Jan Willem Huffmeijer