The GlenDronach Original 12 years. Review

vooraanzicht GlenDronach 12 years old

Vandaag aandacht voor de The GlenDronach Original 12 single malt Scotch Whisky. Zo, dat is een mond vol en hopen dat de whisky de mond net zo vult. Ik heb al eerder op de blog geschreven over The GlenDronach 8 years. Deze whisky heeft mij toen niet teleurgesteld en ik ben dus heel benieuwd wat de 12 years gaat brengen.

GlenDronach geschiedenis

De Glendronach distilleerderij staat in de buurt van Forgue, Huntly Aberdeenshire, in het Speyside district. De GlenDronach distilleerderij is in handen van de BenRiach Distillery Company Ltd. James Allardes heeft in 1826 de distilleerderij opgericht. Glendronach werd verkocht in 1960 aan de “Teacher en Sons Ltd”. Zij hebben het aantal stills uitgebreid van twee naar zes. In 1996 werd de distilleerderij stilgelegd. In 2001 werd de distilleerderij weer heropend door de BenRiach Distillery Company.

The GlenDronach Original 12 years old

Voor deze whisky hebben ze van GlenDronach gebruik gemaakt van vooral sherryvaten. Sherry is niet een drank waar ik persoonlijk heel warm van wordt, op de Pedro Ximénez na dan. Echter wanneer ze sherryvaten gebruiken voor het maken van whisky vind ik dit wel een mooie toevoeging. Sherry vaten geven een milde en zoete smaak en geven een diepe amberkleur. Glendronach maakt heerlijke whisky en deze 12 Year past er perfect bij. De GlenDronach Original 12 years is gerijpt in de beste Spaanse Pedro Ximinez en Oloroso sherry vaten.

Proefnotities van de GlenDronach 12 years

  • Kleur: diep amber
  • Neus: een volle romige geur. In de neus heeft hij geuren van wijn, vanille en kruiden.
  • Smaak: Licht maar vol. Hij vult de mond met een heerlijke tinteling. Hout en tonen van rozijnen, pruimen en kruiden die goed passen bij de smaken van de sherry.
  • Afdronk: Droog en lang. De GlenDronach original 12 years geeft een lange en droge afdronk. Niet heel vol van smaak maar wel met een lekkere tinteling. Het maakt de whisky heerlijk door drinkbaar.

The GlenDronach 12 Year mag er wezen

Ik ben weer verrast door de mooie whisky’s van GlenDronach. Het is misschien niet meteen de naam binnen de whisky’s waar je aan zou denken, toch is het een whisky waar iedereen verliefd op zou kunnen worden. De zachtheid en de zoete tonen maak deze whisky tot een allemansvriend.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer