Kapsels uit Peaky Blinders

Seizoen 3 van de hitserie Peaky Blinders op Netflix gaat vandaag van start. Dit betekend ook weer meer vraag naar de kapsels uit Peaky Blinders. De trend op het gebied van kapsel is dat het haar steeds losser gedragen gaat worden met zo min mogelijk product. Als er dan al product in het haar gedragen wordt, dan moet dit een zo natuurlijk ogend resultaat hebben. Door de komst van Peaky Blinders ga je komend jaar ook meer dit soort kapsels zien. Het  is qua kapsel zoals je kunt zien echt de tegenhanger van de natuurlijke look.

Kapsel Peaky Blinders

kapsel Peaky Blinders
foto afkomstig van Pinterest

Dit zijn echt wel kapsels die je moet durven dragen en wat je ook moet staan. Dit zijn kapsel die zeker niet voor iedereen weggelegd zijn. Ik vind het super tof, maar zou zelf dit niet gaan dragen. Het meest populaire kapsel uit de serie is van hoofdrol speler Thomas Shelby. Het kapsel is een combinatie van textuur, super korte (opgeschoren) zijkanten en langer bovenop. Voordeel van dit kapsel is dat je hem wel op diverse manieren kan dragen en dat het wel degelijk een draagbaar kapsel kan zijn. Draag je het haar plat naar beneden zoals op onderstaande afbeelding, dan is het heel trendy en staat het super edgy maar ik denk voor veel mannen niet heel draagbaar.

Photographer: Robert Viglasky

Ditzelfde kapsel kan je ook iets meer omhoog en rommeliger stylen. Dan is het weer een heel draagbaar kapsel voor veel mannen.

Thomas Shelby uit de film Peaky Blinders. Dit geeft al een beetje idee dat het kapsel niet perse heel strak gestyled hoeft te worden. foto afkomstig van Pinterest

Voor dit kapsel geldt nog meer dan voor de meeste andere kapsels dat het echt wel heel goed en strak geknipt moet worden, is dit niet het geval en zit er geen mooie overloop in, dan krijg je het ouderwetse bloempotten kapsels.

Kapsels Peaky Blinders

Undercut kapsels

Is de Undercut dus weer helemaal terug? Eerlijk gezegd is hij nooit weggeweest. De meeste mannen blijven dit gewoon een heel fijn kapsel vinden en je kan hier enorm veel mee variëren. Een langere bovenkant, een kortere bovenkant, geschoren scheiding, juist niet een geschoren scheiding, vloeiende overloop, botte overloop…het kan allemaal. Ook met de ondercut kan je een natuurlijke look creëren, draag de bovenkant iets langer, gebruik een mat haarproduct zoals een Clay of een Paste en style het losjes. Ga je voor super strak, gebruik dan een Pomade met glans of een vette wax en style het strak naar beneden, voor de echte fashion diehards onder ons, durf die strakke pony te dragen zoals in de serie.

Andere kapsel artikelen die ook leuk zijn om te lezen!

Inspiratie mannen zomer 2017. Haar, Baarden en Fashion B4men laat jou de trends van deze zomer zien.

Kapsels, baarden en fashion trends voor mannen. B4men geeft inspiratie.

Review Pomades van Reuzel: Rood, Roze, Blauw en Groen

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer