MuziekMuziek

Review Pomades van Reuzel: Rood, Roze, Blauw en Groen

Tijd voor een MEGA review over de Pomades van Reuzel. Ik heb al eens eerder de varianten gereviewd maar altijd los van elkaar. Toch krijg ik nog steeds heel vaak de vraag welke kleur nu precies wat doet en welke beter is voor welk kapsel. Daarom leek het mij eens handig om dat goed uit te leggen in deze mega review. Natuurlijk hoef je alles te lezen ik heb er ook een filmpje over gemaakt 😉

Blauwe Reuzel

De blauwe pomade is als laatst in de Reuzel range erbij gekomen. Schorem heeft sinds kort een nieuwe productlijn met ook reuzel in een blauw en in een wit blikje, echter zijn dit matte pomades. Deze behandel ik een apart artikel. Wat is het verschil tussen de rode en de blauwe Reuzel. Ik begin met de overeenkomst, ze zijn allebei op waterbasis. De blauwe Reuzel is echter wat stugger dan de rode. De blauwe reuzel is door zijn stugheid veel beter in staat om een kapsel op te bouwen. Wanneer je een hoge kuif wilt, waarbij je wel glans wilt maar geen vet, dan is de blauwe Reuzel perfect. Sommige vinden hem wel wat lastiger aan te brengen in het haar dan de rode. Tevens hard hij niet uit in het haar en je haar blijft dus soepel maar wel goed in model gedurende de dag.

Rode Reuzel

Als eerste geboren, de rode reuzel. Het eerst kindje van Schorem. Deze Pomade is net als de blauwe op waterbasis. Waterbasis wil zeggen dat hij oplost in water. Groot voordeel dus, want een product op waterbasis was je gemakkelijk uit je haar zelfs zonder shampoo. Geeft de rode Reuzel dan wel stevigheid? Ja, zeker wanneer je hem gebruikt in droog haar. Wil je echter een hoge kuif, dan mist hij dus wel de stevigheid en de stugheid die blauwe Reuzel wel heeft. Veel mensen gebruiken in het begin daardoor teveel en dit zorgt ervoor dat je juist niet het resultaat krijgt wat je wilt omdat je haar te zwaar wordt door de hoeveelheid van het product. Rode Reuzel geeft veel glans aan je haar. Zoals met alle Pomade’s geldt, wrijf het eerst goed warm in je handen. De geur vind ik persoonlijk erg lekker, maar ik heb ook klanten die de geur vreselijk vinden. Zo zie je maar, ieder zijn ding!

Roze reuzel

De kleur in een beetje dubieus maar dat past natuurlijk ook wel bij Schorem. De roze Reuzel ligt in het verlengde van de groene Reuzel net zoals de blauwe in het verlengde ligt van de rode. De groene reuzel is op een oliebasis en dus vettig maar wel prima uit het haar te spoelen met een shampoo. De roze Reuzel is ook op een oliebasis, maar die is zo vet, ik vergelijk het weleens met frituurvet,  dat je hem echt niet zomaar uit het haar kan wassen. Zoals met alle producten die extremer zijn, is de doelgroep voor deze roze Pomade wel een stuk kleiner. Echter wanneer je tot de doelgroep behoort, dan wordt je heel erg blij van de roze Reuzel. De sterkte van deze Pomade is namelijk zoveel beter dan de groene, dat bij deze variant de hoge kuiven en psychokapsels geen enkel probleem zijn. Met roze reuzel krijg je alles omhoog, nou ja bijna alles dan 😉

Groene Reuzel

De groene Reuzel is echt een heel andere Pomade dan de rode en de blauwe reuzel. Dit was de eerste Reuzel op een oliebasis en dus vet! Deze Pomade moet je dan ook echt uitwassen met een shampoo, met alleen water redt je het niet. De groene variant blijft soepeler in het haar en geeft iets meer glans dan de rode Pomade. Omdat de groene variant dus op een oliebasis is, maakt hij het haar ook wat zwaarder. Daardoor is hij minder geschikt voor een hoge kuif, maar wel super voor een Pompadour of een strak achterovergekamd kapsel. Hij heeft een licht pepermuntachtige geur zonder dat dit heel aanwezig is. Veel mannen denken dat ze de groene Reuzel als een wax kunnen gebruiken, maar daarvoor geeft deze Pomade (de naam zegt het al) teveel glans.

Geen zin om te lezen

Kijk hier naar onze YouTube Filmpje over de Mega Review van Reuzel Pomade. Vergeet jezelf niet te abonneren op ons kanaal.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer