MuziekMuziek

Half lang haar voor mannen: trendy mannenkapsels met lang haar

Half lang haar voor mannen

Half lang haar voor mannen. Heel veel mannen vinden het lastig om lang haar te dragen. De afgelopen jaren was het ook absoluut geen mode. Door de Corona zie je daar nu verandering in komen. Mannen met lang haar of half lang haar is nu hip geworden. Na een lang periode van lockdown waarbij niemand naar de kapper kon, is het bijna gewoon geworden dat we ons haar langer dragen dan we gewend zijn. Veel mannen ontdekken dat een volle bos met haar eigenlijk helemaal zo slecht nog niet is. Maar goed, nu is je haar langer aan het worden en wat moet je dan? Welke producten moet je gebruiken, hoe verzorg je langer haar eigenlijk? In dit artikel geef ik je tips over het dagen van langer haar.

Half lang haar voor mannen hoe doe je dat?

Het lijkt zo’n dooddoener maar lang haar komt met tijd! Je moet niet teveel aan je haar doen maar ook zeker niet te weinig. Gewoon niet meer naar de kapper gaan voor een half jaar zorgt niet voor een beter en makkelijker kapsel. Het zal eerder zorgen voor veel ergernis en haar wat compleet uit model is gegroeid. Daarom is het ook belangrijk om naar de kapper / barbier te blijven gaan als je je haar wilt laten groeien. Vertel daar wel heel goed en duidelijk dat je je haar aan het laten groeien bent. Zo kunnen ze er rekening mee houden. Er moet wel model in blijven maar er mag ook zeker niet teveel afgeknipt worden. Verder is het belangrijk om je haar goed te blijven verzorgen. Niet te veel wassen met shampoo en gebruik een goede conditioner. Hoe beter je haar zit hoe beter je het vol houdt om het goed te laten groeien. Je namelijke echt wel door een paar rot lengtes heen.

(Half) lang haar en nu?

Oké, je haar is nu lang maar hoe ga je nu te werk? Bij half lang haar voor mannen is het model heel erg belangrijk. Je kan je haar met die lengte echt in heel veel verschillende modellen dragen. Daarom is inspiratie, een goed model geknipt kapsel en de juiste producten heel belangrijk. Half lang haar voor mannen is haar wat tot maximaal de schouders komt. Zodra het haar over de schouders komt, dan spreken we over lang haar. Dit is op de verzorging na wel iets makkelijk dan half lang haar. Je kan het in een staart, knot of los dragen maar dan heb je het gehad. Lang haar is daarom een erg makkelijk kapsel. Verzorgen is wel een ander verhaal. Lang haar vraagt wel om goede en veel verzorging. Wassen van het haar is erg belangrijk. Dit doe je niet te veel! maximaal ongeveer 2 à 3 keer per week met shampoo en met conditioner. Gebruik een goede conditioner, die maakt je haar soepel en zacht. Dit maakt het kammen / borstelen ook een stuk makkelijker. Bij lang haar zal je weinig tot geen producten in je haar gebruiken.

Welke producten gebruik je in half lang haar?

Welke producten je moet gebruiken in je haar is afhankelijk van de stijl / model die je in je kapsel wilt hebben. Langer haar wordt over het algemeen “natuurlijk” gedragen. Dit betekent dat je producten gebruikt die een natuurlijke uitstraling hebben. Als je kapsel heel makkelijk valt en je weinig aan je haar hoeft te doen, dan zijn producten als een Sea Salt Spray, Clay en volume poeder ideale producten. Wanneer je meer versteviging nodig hebt omdat je haar te sterk naar voren groeit bijvoorbeeld, dan zijn producten als een paste, clay en haarlak goede oplossingen. Wanneer je graag je natuurlijk krul of slag wilt accentueren, dan zijn producten die stevigheid maar ook water in zich hebben erg fijn in gebruik. Denk hierbij aan producten als lichte pomade, paste of een leave in conditioner. Uiteraard kan jouw kapper je ook heel goed helpen met het adviseren over de juiste producten voor jouw kapsel. In onze webshop hebben wij ook een flinke selectie met goede en toffe producten voor je beschikbaar.

Inspiratie (half) lang haar voor mannen 2021

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer