MuziekMuziek

Homemade Hummus, veel lekkerder dan uit de supermarkt!

Hummus, hoemoes, hummous, humus of humous hoe schrijf je het nu precies? De juiste manier van schrijven is Hummus, maar wat is hummus nu precies?

Wat is Hummus en waar komt het vandaan?

Hummus is een puree op basis van kikkererwten en tahin, waar je diverse kruiden aan kan toevoegen voor een andere smaakbeleving. Tevens wordt het altijd flink overgoten met een goede olijfolie. Hummus is oorspronkelijk afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libaneese keuken. Het is een enorm populair gerecht in het hele Midden-Oosten, maar tegenwoordig wint het ook terrein op Nederlandse bodem. In de supermarkt zie je steeds meer soorten verschijnen van diverse merken en de tijd dat wij Nederlanders alleen maar kaas en worst en als snack willen is (gelukkig) allang voorbij. Wij aten thuis altijd heel erg graag hummus en dan vooral met heerlijk vers Turks brood. Sinds wij echter de hummus hadden gegeten bij SNCKBR in Amsterdam vonden wij die uit de supermarkt niet zo heel erg lekker meer.

Zelf Hummus maken doe je zo!

Het werd dus tijd om zelf een beetje te gaan experimenteren. Wat wij vooral erg lekker vonden van de hummus bij SNCBR was dat deze een stuk grover is van structuur en je had echt een smaakexplosie in je mond. Enorm veel verschillende veel smaken, maar wel allemaal kloppend. Na wat geëxperimenteerd te hebben is dit de versie geworden waar wij echt super tevreden over zijn en die echt super lekker is. Ik durf wel te zeggen net zo lekker als bij SNCBR.

p7170118

Wat heb je nodig voor de Hummus

800 gram kikkererwten

minimaal 3 el olijfolie extra vierge

1 citroen, het sap

2 tn knoflook

3 tl tahin

3 tl paprikapoeder

1 tl kerrie massala

1 tl komijnpoeder

handje verse peterselie, fijngehakt

handje verse koriander, fijngehakt

zwarte peper/zeezout

1 flinke tl harissa

1 el Griekse Yoghurt

p7190132

Hoe maak je de hummus klaar

  1. Giet de kikkererwten af in een kom (het vocht heb je nog voor een gedeelte nodig)
  2. Prak de helft van de kikkererwten grof en doe de andere helft in de keukenmachine
  3. Voeg bij de kikkererwten in de keukenmachine de Griekse yoghurt, citroensap, knoflook, tahin, paprikapoeder, kerriepoeder massala, komijnpoeder, harissa, 3 el vocht, en 3/4 van de koriander en peterselie
  4. Zet de keukenmachine aan en maal tot je een redelijk smeuïge massa hebt
  5. Breng op smaak met peper en zout
  6. Roer de geprakte kikkererwten erdoor en verspreid op een groot bord of schaal
  7. Maak met de bolle kant van een lepel draaiende bewegingen zodat er gleuven ontstaan
  8. Giet er flink wat olijfolie overheen en dan vooral in de gleuven
  9. Strooi er nog flink wat paprikapoeder overheen en de overgebleven koriander en peterselie

p7170120

p7170122

p7170119

p7190140

p7190132

Tijdens het maken van het filmpje hebben we een nog makkelijker manier gevonden om deze lekkernij te maken 🙂 Hierbij kan je het prakken van de kikkerwetten overslaan. Ik maak het in de Braun Multiquick 7 deze heb ik pas gereviewd op B4men.

Serveer het op Turks brood, Pita brood, Naanbrood of ga voor gezond en gebruik de hummus als dip voor je wortel, komkommer of andere groenten. Als je deze gegeten hebt, dan wil je echt nooit meer wat anders!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer