Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Het leuke van onze blog is dat hij heel divers is, van kleding tot food, alles is erop te vinden. Daarom werd ik benaderd met de vraag om een review van de Braun Multiquick 7 MQ Patisserie te maken. Super leuk om te doen en voor het eerst dat ik ook echt op food gebied een review mag maken.  Maar hoe maak je nu een goede foodreview, uiteraard door er mee te gaan koken (in dit geval bakken). Vandaar dat ik deze review combineer met makkelijk, maar heel erg lekker recept. Dit recept staat onderaan het artikel.

p9050964

Review Braun Multiquick 7 MQ Patisserie

Toen ik de doos van Coolblue bij mij op tafel had staan schrok ik even. Ik dacht dat ik een hele foodprocessor had binnen gekregen. Het bleek gelukkig dat de Multiquick goed verpakt zat en dat er een mooie compacte keukenmachine in zat. Ik heb geen hekel aan foodprocessors hoor, maar ze nemen vaak enorm veel ruimte van je aanrecht in en opbergen in een kastje is vaak onhandig. Daarom ben ik zo benieuwd of deze Braun Multiquick een grote foodprocessor zou kunnen vervangen. De accessoires duiden erop dat je veel met de Multiquick kan doen. Hakken, snijden en kneden, dat is wat ik met dit recept nodig heb en waarop de Multiquick dus getest gaat worden.

p9291244 p9291247

De Braun Multiquick in gebruik

Het ziet er allemaal erg robuust en netjes uit. Het voelt stevig en je krijgt de onderdelen makkelijk in en uit elkaar. Het eerste wat wij gaan doen is het deeg maken en daarvoor kneden wij ons vaak suf in de keuken. Het is zeker niet vervelend om te moeten kneden, maar het kan zoveel sneller met een apparaat. De Multiquick is sterker dan verwacht en er komt zonder enige moeite een mooie en goed gemengde deegbal uit. Voor de topping van de Focaccia hebben we gesneden uien, chorizo en kaas nodig. De chorizo was een probleem, deze worst is te vet en te zacht, waardoor het mes vol liep en er geen plakje uitkwamen. Die hebben we dus maar even met de hand gesneden. Daarna hebben we de uien geprobeerd. Ik vind uien snijden altijd een ramp. Wie de beste tips heeft tegen traanogen, mag dit onderaan het artikel vertellen. De uien mogen vooral niet te klein maar juist mooi grof blijven. Dit ging echt perfect en zonder traanogen! De laatste test is die van de kaas. Deze keer moet het geraspte kaas worden, dus moesten we het mes veranderen in de rasp en gaan met die banaan hahaha o nee kaas. Binnen een paar tellen perfecte kaas. Er rest nog maar 1 ding en dat is afwassen…wat denk jezelf?? Echt niet, alles kan in de vaatwasser. Voor mij is de Braun Multiquick 7 MQ Patisserie dus zeker wel een aanvulling voor in de keuken. Ik ben natuurlijk een man en gemakt dient de man toch? Zijn er dan helemaal geen nadelen?? Jawel, wij maken vaak Focaccia’s en andere broodrecepten en dit apparaat is niet geschikt voor grote Focaccia’s of om broden mee te maken. Deegwaar tot 300 gram gaat prima, maar daarna merk je dat het apparaat het niet trekt/kneed 🙂

p9291260

 

Recept: Focaccia met gekarameliseerde ui en chorizo met pittige rode wijnsaus

deeg voor een kleine focaccia:

250 gram bloem

snuf zeezout/zwarte peper

1 el suiker

150 ml warm water

1 el gist

  • Meng het bloem met een snuf zeezout en een snuf gemalen zwarte peper
  • Voeg 1 el suiker toe aan het water en roer dit eventjes door
  • Doe het meel in de keukenmachine
  • Voeg 1 el gist toe en giet het suikerwater eroverheen (schep eventueel achtergebleven suiker ook eruit)
  • Zet de keukenmachine aan en laat 2-3 minuten kneden tot je een mooie deegbal hebt.
  • Vet een mengkom in en leg de deegbal erin
  • Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg 45 minuten rijzen

p9291242 p9291246 p9291249 p9291254

pittige rode wijnsaus:

(recept is genoeg saus voor 2 kleine focaccia’s of 1 grote focaccia)

klein blikje tomatenpuree

scheutje rode wijn

1/2 el sambal

1 el paprikapoeder

1 tl kerriepoeder

1 el suiker

1 el gedroogde Italiaanse kruiden

klein scheutje water

zwarte peper/zeezout

  • Verwarm de paprikapoeder, kerriepoeder en Italiaanse kruiden op middelhoog vuur voor ongeveer 60 seconden
  • Voeg de tomatenpuree en sambal toe en roer dit goed door de kruiden
  • Voeg dan 1 el suiker, scheutje rode wijn en een scheutje water toe en roer dit goed doorelkaar
  • Laat nu de saus op laag vuur ongeveer 3-5 minuten pruttelen, tot je de gewenste dikte hebt verkregen
  • Breng op smaak met gemalen zwarte peper en zeezout

p9291237 p9291238 p9291239 p9291241

Gekarameliseerde uien met chorizo:

1/2 chorizo worst

2 uien of sjaloten, gehakt of grof gesneden

1/2 el Italiaanse kruiden

1 tn knoflook geperst

1 el honing

  • Verwarm een scheutje olie in een koekenpan
  • Voeg de uien/sjalotten met de chorizo en knoflook toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout
  • Bak de uien en chorizo tot de uien beginnen te kleuren op middelhoog vuur
  • Voeg dan 1 flinke el honing toe en de Italiaanse kruiden en meng dit goed door elkaar
  • Zet nu het vuur laag en laat het geheel voor 7-10 minuten karameliseren, vergeet niet te roeren tussentijds

p9291258 p9291260 p9291262 p9291263 p9291266

Nu gaan we de Focaccia helemaal bereiden:

  • Leg het deeg op een stuk bakpapier in een ovenschaal of braadslede en druk het deeg met je handen tot een mooi ovale vorm
  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht
  • Smeer de Focaccia in met de tomatensaus (bewaar de helft van de saus voor een andere keer)
  • Bestrooi met geraspte pittig belegen kaas
  • Leg dan het uien/chorizo mengsel erop en bestrooi met nog meer extra belegen kaas
  • Leg vervolgens plakjes mozzarella erop
  • Bak de Focaccia in 7-10 minuten mooi goudbruin in de oven

Deze Focaccia is ook super lekker om af te bakken op de BBQ!

p9291265 p9291267 p9291268 p9291269 p9291270 p9291271 p9291272 p9291273 p9291274 p9291275 p9291276

Nog even wat specificaties op een rij:

Advertisement

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.