Uit eten tip B4men: Jackson Dubois

Ik krijg heel veel uitnodigen via de blog om uit eten te gaan. Echter ben ik/wij niet altijd in de gelegenheid om overal naar toe te gaan. Daarom kijk ik altijd heel kritisch of het ook echt interessant is voor onze lezers om eventueel zelf daar te gaan eten. Heeft het restaurant iets bijzonders qua interieur of qua menukaart, dan sla ik een aanbod om gratis te kunnen eten natuurlijk niet af! Het is alweer een tijdje geleden, maar Marie Louise en ik waren uitgenodigd om te komen eten bij Jackson Dubois in Amsterdam.

schermafbeelding-2016-10-20-om-07-23-17 schermafbeelding-2016-10-20-om-07-22-51

Wie is Jackson Dubois

Als je ergens gaat eten, kijk je natuurlijk eerst even op de site. Op de site van Jackson Dubois, werden we voorgesteld aan Jackson Dubois zelf. Jackson Dubois is een wereldreiziger en wijnboer, hij heeft zijn smaken en ontdekkingen van over de hele wereld samengebracht tot een heel gaaf restaurant. Tijd om op ontdekkingsreis te gaan en onze zoektocht naar Jackson Dubois te starten. Wij waren inmiddels wel heel nieuwsgierig naar deze wereldreiziger die nu zijn eigen streetfood restaurant heeft.

img_9353 img_9350 img_9352

Esprit Café is Jackson Dubois

Toen wij het spui op kwamen lopen op zoek naar Jackson Dubois, kwamen we aan bij het Esprit Café. Wij waren even in de war, bestaat Esprit Café niet meer of zitten we verkeerd? Beide niet! Tot 18.00 uur is het het Esprit Café en na 18.00 uur  heet het Jackson Dubois. Niet alleen de naam veranderd maar ook de kaart, sfeer en de dranken veranderen. 50 verschillende bieren van over de hele wereld vind je hier op de tap of in de fles. Ook staan er 22 champagnes op jou te wachten. Het eten wat je kan verwachten is een mengeling van streetfood en wereldgerechten.

schermafbeelding-2016-10-20-om-07-24-37img_9348

Eten bij Jackson Dubois

Wij koken zoals jullie allemaal weten heel veel en lekker, al zeg ik het zelf. Als je dan uiteten gaat, dan wil je dingen eten die je thuis niet snel of zo lekker zou eten. Wij zijn dus erg kritisch en zodra je een verzameling van gerechten krijgt van over de hele wereld, dan letten we extra goed op. Het moet geen compromis zijn van verschillende stijlen maar je moet uitblinken in iedere stijl die op de kaart staat. Jackson Dubois heeft ons daarin echt verrast. We hebben een keus gemaakt uit verschillende streetfood gerechten. Wij hebben alle gerechtjes gedeeld zodat we echt een goed beeld konden vormen. Ik zal niet alle gerechten stuk voor stuk gaan uitlichten, want dan ben je voorlopig niet klaar met lezen. De foto’s spreken voor zichzelf hahaha. Wat voor ons echt uitblonk, was het broodje pulled pork met kool en lente uitjes. Het klinkt misschien heel simpel, maar de smaken waren zo uitgebalanceerd, echt super. Misschien heel voor de hand liggend omdat wij gek van frietjes zijn maar de friet met truffel mayonaise was ook echt te lekker en dan vooral de truffelmayo, hier mogen ze dus voortaan wel een iets groter portie van maken 🙂 De Indonesische rijsttafel was ook echt verrukkelijk, dit hadden wij eigenlijk niet verwacht. Alles was zo lekker qua smaak, er zat ook echt smaak aan! Niets was flauw, het had van ons wel iets pittiger gemogen. Nu houden wij heel erg van pittig eten en de tafel naast ons, vond eigelijk het gerecht weer iets te pittig. Zo zie je, smaken verschillen. Wij kregen voor het eerst niet al het eten op en zaten echt PROPVOL met hoofdletters!!! Voor het eerst hebben we dan ook geen nagerecht genomen, simpelweg omdat er niets meer bij kon 🙂 Nu is dit voor mij niet heel vreemd, want ik ben niet zo’n toetjes mens, maar Marie Louise had er best een beetje de balen over in dat ze geen toetje meer kon nemen. We hebben nog geprobeerd om een klein beetje daar uit te buiken en iets later het nagerecht te kunnen nemen, maar het paste echt niet meer 🙂  Wij hebben echt een super leuke en vooral lekkere avond gehad en kunnen dit restaurant echt aan iedereen aanraden.

img_9355 img_9357

Zijn er ook nog dingen die tegenvallen zijn? Jazeker! Niet wat betreft het interieur of het eten, maar de wc’s. Eerlijk is eerlijk, deze waren best smerig op het moment dat wij er waren. Nu heeft Marie Louise volgens mij ook wel smetvrees, zij ontkent dit altijd, vraag haar maar eens 🙂 maar zij kwam niet zo heel vrolijk van de wc af. Ik nam dit eigenlijk in eerste instantie met een korrel zout, tot ik zelf naar de wc moest en ook de heren wc was alles behalve fris te noemen. Nu vinden wij het heel belangrijk dat de wc’s schoon zijn in een restaurant, het is nog net niet je visite kaartje. Dit hebben we dan ook eerlijk aangegeven en hier werd (gelukkig) heel goed op gereageerd en er werd meteen actie ondernomen. De volgende keer dat wij dus hier weer een hapje gaan eten, want terug gaan we zeker, gaan we natuurlijk ook even de wc’s checken 🙂

img_9361

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer