Healty, healthy, healthy…wat is nu precies healthy food? Dit recept is in basis echt wel een heel gezond gerecht, mijn versie is helaas ietsjes minder gezond 🙂 Voorheen maakte ik dit gerecht altijd zonder spekjes en zonder Parmezaanse kaas en dan is hij 100% dieetproef. Deze versie met spekjes en Parmezaanse kaas is echter 100x lekkerder 🙂 Aan jou de keuze dus hoe je hem wilt klaarmaken!
Wat heb je nodig:
350 gram pasta naar keuze (voor een gezondere versie, gebruik een volkoren pasta)
2 rijpe avocado’s
rasp en sap van 1 citroen v1 tn knoflook, in kleine stukjes gesneden of geperst
zeezout/zwarte peper/ chili vlokken
flinke hand basilicum bladeren
65 gram pijnboompitten
zakjes veldsla
Parmezaanse kaas, hoeveelheid naar keuze 🙂
bakje spekblokjes
1 bouillonblokje
scheut extra vierge olijfolie
Hoe maak je het klaar:
- Kook de pasta met het bouillonblokje gaar volgens de beschrijving op de verpakking
 - Giet de pasta af, spoel met koud water en meng de pasta met wat olijfolie (dit voorkomt dat de pasta gaat plakken)
 - Bak de spekjes krokant en laat eventueel uitdruipen op keukenpapier (wij vinden het vet juist lekker, maar daardoor natuurlijk niet heel gezond)
 - Rooster de pijnboompitten
 - Ontpit de avocado’s en doe het vruchtvlees in een keukenmachine
 - Voeg de knoflook, citroensap, citroenrasp, basilicum, geraspte Parmezaanse kaas en een scheut extra vierge olijfolie toe
 - Mix het geheel tot je een smeuïge substantie hebt verkregen
 - Breng de dressing op smaak met zeezout, zwarte peper en chili vlokken
 - Meng de dressing met de pasta
 - Hussel de veldsla erdoor met je handen
 - Bestrooi met de pijnboompitten, uitgebakken spek, Parmezaanse kaas en een scheutje extra vierge olijfolie.
 
Zoals je ziet kan je dit gerecht zo (on)gezond maken als je zelf wilt.
Buon Appetito!
 
 







