MuziekMuziek

Ik zet mijn koffie in stijl met de Saeco Incanto: B4men review

Een goede kop koffie wie houdt er niet van? Ik ben in ieder geval helemaal gek van koffie! Ik drink al sinds mijn 13de jaar koffie en heb sinds die tijd nog geen dag zonder koffie doorgebracht. Ik heb periodes gehad dat ik mij echt helemaal volgooide met koffie, dit is tegenwoordig echt heel veel minder en dus is er ruimte voor kwaliteit.

Review van de Saeco Incanto

Ik kreeg pas de kans om via Coolblue de Saeco Incanto te reviewen. Deze kans greep ik met beide handen aan omdat een goed bakkie mij altijd kan opvrolijken. Ik heb wat lekkere koffiebonen in huis gehaald en ben aan de slag gegaan. Wie denkt dat ik nu mijn ogen niet meer dicht kan doen omdat ik stijf sta van de cafeïne heeft het juist. Je moet je werk serieus nemen toch! Tijd om een kopje koffie erbij te pakken en deze review voor jullie uit te schrijven.

Het uiterlijk van de Saeco Incanto

Ik kreeg de black edition thuis en daar was ik erg bij mee. Ik vind dit ook echt het mooiste apparaat. Er is ook een chrome editie, maar die vind ik persoonlijk iets minder mooi. Vroeger was koffiezetten vooral iets nuttigs, tegenwoordig is het koffiezetapparaat een waar sieraard in de keuken geworden. De Saeco Incanto draagt hier zeker aan bij. Wat een mooi apparaat! Natuurlijk is de koffie die er uitkomt is het belangrijkst, maar het oog wil ook wat toch?

Het eerste gebruik van de Saeco Incanto

De gebruiksaanwijzingen worden steeds kleiner omdat ze toch niet worden gelezen. En zo ben ik ook te werk gegaan. Eerst maar eens proberen of ik het allemaal zelf kan. Dit ging erg makkelijk, alles wijst zich vanzelf. Het apparaat is heel erg intuïtief en je hebt heel snel door wat er van je gevraagd wordt. Ik ben een fan van wat sterkere koffie en heb dus gelijk de koffie sterkte omhoog gebracht. Voor mij geen slap bakkie. Alles nog steeds heel makkelijk en prima te regelen zonder een kijkje in het instructieboekje. Het maakt dit apparaat erg gebruiksvriendelijk. Zelfs Marie Louise wist heel snel hoe ze het apparaat moest gebruiken voor haar latte macchiato 😉

Koffie uit de Saeco Incanto

Nu hebben we twee heel belangrijke punten behandeld, maar het draait natuurlijk allemaal om de koffie zelf. Nu zijn er verschillende standen voor verschillende soorten koffie’s en dranken. Je zet met dit apparaat: espresso, espresso lungo, cappuccino, latte macchiato, heet water en melkschuim. De eerste koffie’s die ik dronk waren espresso’s en die waren erg lekker. Vervolgens ben ik aan de espresso lungo gegaan, maar deze voor instellling was niet lekker. Heel erg veel water en weinig koffie, dit moest ik even aanpakken! Ook nu zonder het boekje eerst maar eens proberen, succes! Zonder gedoe kreeg ik het water minder en werd mijn koffie sterker en dus lekkerder, nu is dit voor iedereen persoonlijk want misschien houdt jij wel van een minder sterk bakkie. De melkopschuimer gebruiken wij voor het maken van chai latte, een erg lekker kruidig drankje waar geen koffie inzit. Ook dit ging prima, alleen zijn we nog even opzoek naar beste melk voor het dikste schuim. Dit krijgen we in een losse opschuimer nog wel beter dan uit dit apparaat.

Saeco Incanto na een tijdje gebruik

Dit apparaat is meer dan een nuttig ding om koffie mee te zetten. Verbergen in een blind hoekje in de keuken is echt niet nodig. De Saeco Incanto zal je met trots een mooie plek op je aanrecht geven. Marie Louise was in ieder geval helemaal blij, want die vond ons vorige koffie zet apparaat te klein en niet zo mooi. (pfff luxepoes 😉 )De prijs van €529,- voor dit apparaat viel mij niet mee maar ook niet tegen. De Saeco is een luxe apparaat en daar staat ook een luxe prijsje tegenover. Ik ben tot nu toe erg blij met dit apparaat maar ik heb hem maar een paar weken. Ik heb wel gelezen dat het apparaat wel wat onderhoud nodig heeft en dit is niet echt heel goedkoop, dit is iets wat ik nog niet uit eigen ervaring kan beamen maar ik vond het wel belangrijk om het te melden.

Ik ben benieuwd hoe jij thuis je bakkie koffie zet. Zet je deze met koffiecups, koffiebonen of ouderwets nog met een koffiefilter. Laat mij dit weten op de B4men Facebookpagina.

Advertisement

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer