Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Natuurlijk gaat B4men niet op dieet, we zouden niet durven. Af en toe een soort balans dag kan echter geen kwaad toch? Vorige week hadden we de ontzettend lekkere pulled pork taco’s op de blog en ik heb toen beloofd om ook een gezond recept met jullie te delen. Wij eten thuis echt niet alleen maar ongezond en ook gezond eten kan heel erg lekker zijn. Zoals de vaste lezers weten is Jan Willem pas geleden gestart met sporten en daar hoort uiteraard ook gezond eten bij. Voor mij persoonlijk kan een beetje opletten ook geen kwaad, want geloof me die gesmolten kaas gaat behoorlijk op je heupen zitten 🙂

Pas geleden gingen wij bij vrienden eten en de vrouw des huizes had een heerlijke pasta salade gemaakt. Deze viel bij ons zo in de smaak, dat ik hem graag ook zelf een keertje wilde maken. Nu houden wij natuurlijk van pittig eten, dus ik heb wel mijn eigen touch eraan gegeven en met succes! Deze pasta salade is super simpel om te maken, zoals eigenlijk al onze recepten, en ook de volgende dag prima te eten als lunch. Maak gerust een beetje meer, kan hiermee echt geen kwaad 🙂

p8300870

Wat heb je nodig voor de gezonde pasta salade

1 zak veldsla (of andere sla naar keuze)

300 gram volkoren penne

1 gerookte kip, in stukjes gesneden

2 el kappertjes

2/3 flinke eetlepels groene pesto

naar smaak geschaafde Parmezaanse kaas

2 el extra vierge olijfolie

80 gram pijnboompitten

50 gram pompoenpitten

6 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden

zeezout/zwarte peper/chilivlokken

p8300871 p8300872 p8300873

Hoe maak je de gezonde pasta salade klaar

  • Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing en giet de pasta af
  • Spoel de pasta goed af met koud water en laat de pasta verder afkoelen
  • Besprenkel met een klein beetje olijfolie, dit voorkomt dat de pasta aan elkaar gaat plakken
  • Bak de pijnboompitten even kort in een koekenpan (ja op de foto was het net iets te lang 😉 )
  • Meng in een grote kom de penne met de pesto
  • Voeg de kappertjes, zongedroogde tomaat, gerookte kip en de sla toe en meng dit alles voorzichtig met je handen
  • Besprenkel met 2 el extra vierde olijfolie, de geschaafde Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en de pompoenpitten
  • Bestrooi vervolgens met flink wat zwarte peper, chilivlokken en een klein beetje zeezout

p8300889 p8300891 p8300892

Je ziet, dit is echt super simpel! Een kind kan de was doen 🙂

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.