Natuurlijk gaat B4men niet op dieet, we zouden niet durven. Af en toe een soort balans dag kan echter geen kwaad toch? Wij eten thuis echt niet alleen maar ongezond en ook gezond eten kan heel erg lekker zijn. Jan Willem heeft het sporten ook weer opgepakt en daar hoort uiteraard ook gezond eten bij. Voor mij persoonlijk kan een beetje opletten ook geen kwaad, want geloof me die gesmolten kaas gaat behoorlijk op je heupen zitten.
Deze pastasalade is super simpel om te maken, zoals eigenlijk al onze recepten en ook de volgende dag prima te eten als lunch. Maak gerust een beetje meer, kan echt geen kwaad! Voor meer lekkere recepten kijk ook eens op onze foodblog Familie over de Kook
Wat heb je nodig voor de gezonde pasta salade
1 zak veldsla (of andere sla naar keuze)
300 gram volkoren penne
1 gerookte kip, in stukjes gesneden
2 el kappertjes
2/3 flinke eetlepels groene pesto
naar smaak geschaafde Parmezaanse kaas
2 el extra vierge olijfolie
80 gram pijnboompitten
50 gram pompoenpitten
6 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
zeezout/zwarte peper/chilivlokken
Hoe maak je de gezonde pasta salade klaar
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing en giet de pasta af
- Spoel de pasta goed af met koud water en laat de pasta verder afkoelen
- Besprenkel met een klein beetje olijfolie, dit voorkomt dat de pasta aan elkaar gaat plakken
- Bak de pijnboompitten even kort in een koekenpan (ja op de foto was het net iets te lang 😉 )
- Meng in een grote kom de penne met de pesto
- Voeg de kappertjes, zongedroogde tomaat, gerookte kip en de sla toe en meng dit alles voorzichtig met je handen
- Besprenkel met 2 el extra vierde olijfolie, de geschaafde Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en de pompoenpitten
- Bestrooi vervolgens met flink wat zwarte peper, chilivlokken en een klein beetje zeezout
Je ziet, dit is echt super simpel! Een kind kan de was doen 🙂