MuziekMuziek

Chinese Tomatensoep recept: Super lekker, Super simpel!

Vandaag heb ik voor jullie de allerlekkerste Chinese Tomatensoep die je ooit zal eten. (echt waar) Normaal gesproken houd ik niet zo van de tomatensoep van de chinees, überhaupt houd ik niet van (afhaal) eten bij de chinees, maar de soep vind ik echt het minst lekker. Ik vind de soep van de Chinees te chemisch en veel te zoet maar Marie Louise vind hem juist wel weer lekker. Om mij een plezier te doen is ze zelf aan de slag gegaan om de tomatensoep zo klaar te maken dat ook ik hem lekker vind. Dat is haar goed gelukt, deze tomatensoep is precies goed. Hij is niet te zoet en niet te tomaterig. (is geen Nederlands woord, maar je snapt waarschijnlijk wel wat ik bedoel) Het voordeel van dit recept is ook dat je hem naar smaak een invulling kan geven. Wil je hem iets pittiger, dan voeg je iets meer sambal toe, wil je er groenten in…ook prima. Ik zou zeggen ga ermee aan de slag!!

Dit recept is goed voor een grote soeppan en ik eet er met mijn gezin altijd 2 dagen van. Geloof me, dat is geen straf! Voor meer lekkere recepten neem dan een kijkje op onze foodblog Familie over de Kook.

Wat heb je nodig:

1 liter water

1 liter tomatensap

2 kipfilets, gehalveerd

2 groentebouillonblokjes

4 of 5 sjalotjes,  fijngesneden

klein blikje tomatenpuree

2 teentjes knoflook, heel fijngesneden

6 el suiker

4 el ketjap

2 el azijn

1 el sambal

1 tl gemberpoeder

1,5 tl citroensap

2 el maïzena

handje glasnoedels

Hoe maak je het klaar:

1. Maak een soort dressing van de azijn, ketjap, suiker, sambal, gemberpoeder en citroensap en laat dit eventjes intrekken

2. Bak de sjalotjes op middelhoog vuur, tot deze glazig is

3. Voeg de kipfilets toe en bak aan beide kanten goudbruin aan

4. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut mee.

5. Voeg 1 liter water toe samen met de bouillonblokjes en laat het geheel voor 1 uur zachtjes pruttelen op het laagste vuur

6. Haal de kipfilets uit de pan en trek met een vork de kipfilets in kleine stukjes

7. Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook

8. Voeg nu de “dressing” toe en roer goed door de soep

9. Meng 2 el maïzena met een flinke scheut koud water en voeg het maïzena mengsel toe aan de soep en roer ook dit goed door de soep. (door het gebruik van de maïzena wordt je soep dikker en krijgt het echt de substantie van een Chinese Tomatensoep)

10. Laat de soep op laag vuur 10 minuten pruttelen en trek tussendoor de glasnoedels uit elkaar

11. Voeg na 10 minuten de geplukte kipfilet toe en verwarm dit voor nog eens 10 minuten mee

De soep is nu klaar om te eten. Ik moet eerlijk zeggen dat de soep op zijn lekkerst is een dag na het klaarmaken, het is dus zeker geen straf om dit meerdere dagen te moeten eten.

mànmàn chi (eet smakelijk)

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer