Hartige preitaart met in bier gestoofd gehakt

Ik kook de laatste tijd steeds vaker met bier. Jullie hebben al de gehaktballen in bierjus gehad en de kaas-gehaktballen in een bierjus. Eigenlijk wordt alles lekkerder met bier! De hartige preitaart die ik vandaag voor jullie heb, is anders dan een normale hartige taart. Deze taart wordt niet gemaakt met ei maar met roomkaas en bier is natuurlijk ook niet standaard in een hartige taart. Wij eten vaak hartige preitaart, zo vaak, dat het op een gegeven moment echt je neusgaten uitkomt. Daar moest dus verandering in komen. De taart moest wel net zo lekker zijn, of nog lekkerder, maar ook weer even wat anders. Na een beetje experimenteren, is dit het eindresultaat geworden. Een super lekkere hartige preitaart voor op een sombere herfstdag!

pa151628

Wat heb je nodig:

2 preien, in ringen gesneden

2 grote teentjes knoflook, fijngehakt

6 plakjes bladerdeeg

500 gram gehakt

1 flesje bier, ik gebruikte winterbier van Warsteiner

olie en roomboter

gemalen zwarte peper/zeezout

1,5 tl nootmuskaat

2 tl paprikapoeder

1 el sambal badjak

1 tl kerriepoeder

1 el bloem

bakje roomkaas

75 geraspte kaas, ik gebruikte pittig belegen. Normaal rasp ik zelf, maar ik had geen kaas meer huis. Gebruik dus het liefst wel zelf geraspte kaas, dit is echt veel lekkerder!

pa151630 pa151631 pa151633 pa151635 pa151637 pa151638 pa151639pa151640 pa151641 pa151642

Hoe maak je het klaar:

  • Laat de bladerdeeg ontdooien
  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
  • Rul het gehakt mooi goudbruin in wat olijfolie en roomboter
  • Als het gehakt mooi goudbruin is, voeg dan de knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, sambal, peper en zout toe en roer dit even goed door
  • Voeg dan de prei tot en 1 el bloem, roer ook dit even goed
  • Voeg dan het flesje bier toe en en laat even uitschuimen
  • Laat even 2/3 minuutjes op middelhoog vuur pruttelen
  • Vervolgens voeg je de roomkaas toe en ook dit meng je goed door het gehakt-prei mengsel
  • Breng op smaak met de nootmuskaat en wat zwarte peper en zeezout
  • Vet een taartvorm in en leg de plakjes bladerdeeg er zo in dat de hele vorm bedekt wordt
  • Prik met een vork wat gaatjes in de bladerdeeg
  • Voeg nu het gehakt-prei mengsel toe en verdeel dit over de vorm
  • Bestrooi met een flinke laag geraspte kaas en bak de hartige taart in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin en gaar.

Serveer met heerlijk koud biertje!

pa161726 pa161728 pa161731 pa161735 pa161733

Ook lekkere gerechten van B4men

Kaas gehaktballen in een Bierjus, veel lekkerder gaat het niet worden!

B4men op dieet: Recept gezonde pasta salade

Taco’s met pulled pork gestoofd in bier

Hartige taart met spinazie en fetakaas

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Jan Willem Huffmeijer