MuziekMuziek

Kaas gehaktballen in een Bierjus, veel lekkerder gaat het niet worden!

Nu heb ik eerder dit jaar een recept op de blog gezet met gehaktballen in een bierjus, maar dit is echt wel de overtreffende trap 🙂 Kaas-gehaktballen in een bierjus, wat wil je nu nog meer??  Nu is het natuurlijk niet zo dat deze gehaktballen helemaal gelijk zijn aan het vorige recept en dat er alleen kaas aan is toegevoegd, het hele recept is anders. Je kunt dus afwisselen en zelf kiezen in welke gehaktballen je het meeste trek hebt. Als je slim bent maak je een dubbele portie en neem je de dag erna een lekkere bal op wit bolletje met een flinke hoeveelheid mayo. (zondigen mag best af en toe)

pa051384

Wat heb je nodig voor de Kaas-gehaktballen in Bierjus

500 gram rundergehakt of half om half, maar net wat je lekkerder vindt
gemalen zwarte peper, zeezout
1 tl paprikapoeder hot
1 tl gerookte paprikapoeder
1,5 tl kerriepoeder
3 tl sambal badjak
2,5 tl Italiaanse kruiden
1 tl knoflookpoeder
1 eigeel
50 gram belegen kaas, in kleine blokjes gesneden
1 grote ui, in halve ringen
1 flesje bier, ik gebruik Warsteiner
1 flinke el stroop
1 el bloem
1 groentebouillonblokje
50 gram roomboter
olie

pa051385 pa051386 pa051391 pa051393 pa051394

Hoe maak je de Kaas-gehaktballen in Bierjus klaar

  • Meng het gehakt met alle specerijen, 1 eigeel en 3 tl sambal
  • Kneed dit goed door en voeg de blokjes kaas toe
  • Vorm er 4 middelgrote gehaktballen van en laat deze even opstijven in de koelkast terwijl je verder gaat met de bierjus
  • Verwarm in een grote koekenpan of hapjes pan een flinke scheut olie en bak de uien glazig met gemalen zwarte peper en een snuf zeezout
  • Als de uien glazig zijn, voeg dan de bloem toe en bak dit even kort mee
  • Voeg het flesje bier toe en laat even uitschuimen
  • Voeg vervolgens 1 flinke el stroop toe en verkruimel het bouillonblokje
  • Laat het geheel op zacht vuur eventjes 5 minuten pruttelen. (vergeet niet af en toe te roeren)
  • Verwarm in een stoofpan een flinke scheut olie en 50 gram roomboter
  • Bak de gehaktballen mooi goudbruin en voeg dan vervolgens de bierjus toe
  • Leg de deksel op de pan en zet de pan op de kleinste pit op de laagste stand
  • Laat de gehaktballen minimaal 1, 5 uur zachtjes stoven (hoe langer hoe smeuïger)
  • Draai de gehaktballen regelmatig om, of besprenkel de bovenkant met jus

pa051398

Eet smakelijk…en net zoals de vorige keer, vries de jus in voor over je stamppot 😉

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer