Taco’s met pulled pork gestoofd in bier

Oei, dit is weer een gerecht in de categorie “zeer slecht voor je”. Maar wees gerust, volgende week maak ik het goed met je met een gezond gerecht. Zo blijft alles nog een beetje in balans. Om deze ontzettend lekkere taco’s te kunnen maken, heb je natuurlijk wel pulled pork nodig. Nu kan je tegenwoordig kant en klare pulled pork uit de supermark halen, maar dat is natuurlijk lang niet zo lekker als dat je zelf pulled pork klaarmaakt. Door dit gerecht heb je meteen een heel goed excuus om de BBQ aan te steken en een lekker groot stuk vlees erop te leggen. Wij hebben al vaker pulled pork gemaakt en het recept voor de B4men pulled pork vind je hier.

P8310917

Wat heb je nodig voor de taco’s

taco’s

500 gram pulled pork

bakje champignons, in kwarten gesneden

2 uien, grof gesneden

2 rode paprika’s, grof gesneden

half flesje bier, ik gebruik Warsteiner

bakje crème fraîche

1 el sambal badjak

1 el paprikapoeder

2 tl kerriepoeder

1 tl nootmuskaat

zwarte peper/zeezout

handje vers gehakte peterselie

100 gram geraspte kaas, ik gebruik belegen

P8310926

 

Voor de garnering:

2 bosuitjes, in ringetjes gesneden

1 avocado, in blokjes gesneden

cherry tomaatjes, gehalveerd

Griekse Yoghurt (breng eventueel op smaak met zwarte peper, zeezout, citroensap en chilivlokken)

(eventueel wat sla)

P8310918 P8310921 P8310923 P8310924 P8310925 P8310928 P8310929

Hoe maak je de taco’s klaar

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verwarm een flinke scheut olie in een grote wok of hapjespan
  • Fruit de uien met wat gemalen zwarte peper en zeezout
  • Voeg de champignons en paprika’s toe en bak tot de champignons beginnen te verkleuren
  • Voeg de pulled pork toe en meng alles goed doorelkaar
  • Breng op smaak met 1 el paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl nootmuskaat, 1 el sambal badjak
  • Voeg de kidneybonen en een half flesje Warsteiner toe en en laat eventjes 3 minuten pruttelen
  • Zet het vuur laag en voeg het bekertje crème fraîche toe, roer de crème fraîche goed door
  • Voeg de vers gehakt peterselie toe en laat eventjes 5 minuten pruttelen (vergeet niet te roeren)
  • Breng op smaak met zwarte peper en zeezout
  • Vet een ovenschaal in
  • Vul de taco’s met de pulled pork mengsel
  • Bestrooi met flink wat geraspte kaas en zet voor ongeveer 10-15 minuten in de oven
  • Garneer de taco’s met de gesneden bosuitjes, avocado en tomaatjes
  • Schep een flinke klodder Griekse Yoghurt erover en serveer er wat frisse sla bij

P8310930 P8310932 P8310933 P8310935

Eet smakelijk, een beetje zondigen mag best op zijn tijd!

Written by
Marie Louise Kaldenbach

Hoi, Ik ben Marie Louise Kaldenbach, vrouw van Jan Willem, en mijn passie voor lekker eten wil ik ook aan jouw overbrengen. Behalve dat ik Jan Willem op de achtergrond van B4men help, schrijf ik ook de meeste recepten voor B4men. Ik wil jouw leven leven dus voornamelijk lekkerder maken! Naast de recepten voor B4men ben ik ook altijd druk in de keuken bezig voor onze foodblog Familie over de Kook.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Marie Louise Kaldenbach