De lekkerste gehaktballen gestoofd in bier, recept B4men

Dit zijn echt de allerlekkerste gehaktballen die we ooit hebben gegeten!!! Hier is geen woord van gelogen en ik raad iedereen aan deze gehaktballen een keertje klaar te maken. Het is echt super simpel te maken en van de jus heb je nog dagenlang plezier. De ballen waren zelfs zo lekker, dat ik ze gewoon met Kerst nog een keertje op tafel zet. Wij hebben ze gegeten met super lekkere chrunchy aardappels uit de oven (recept binnenkort op de site) maar met frietjes of bij de Hollandse pot zijn ze ook lekker, het kan allemaal!

DSC05514

Wat heb je nodig voor de lekkerste gehaktballen

500 gram gehakt, ik gebruikte een mix van lam en rund

100 ml melk

2 witte boterhammen zonder korst

3 grote uien, in halve ringen gesneden

4/5 takjes tijm, de blaadjes fijngehakt

1 ei

1 tl nootmuskaat

peper/zout

1 el sambal badjak

1 flinke eetlepel appelstroop

1 bouillonblokje

2x 50 gram roomboter

olie

1 el bloem

1 flesje bier: ik gebruik Warsteiner winter

DSC05516 DSC05518 DSC05522 DSC05524 DSC05526 DSC05528

Hoe maak je de lekkerste gehaktballen

  • Giet over de 2 witte boterhammen 100 ml melk en laat dit even 3 minuten trekken
  • Meng het gehakt met 1 el sambal badjak, peper, zout, 1 tl nootmuskaat, 1 ei, de tijm en de boterhammen (de boterhammen eerst goed uitknijpen)
  • Meng met je handen tot alles goed gemengd is
  • Vorm er 4 gehaktballen van en laat eventjes rusten
  • Ga verder met de saus
  • Verhit een stoofpan met 50 gram roomboter en een scheut olie
  • Fruit de uien met de knoflook en zout/peper
  • Voeg 1 el bloem toe en bak kort mee
  • Giet het bier erbij en meng met een garde zodat je geen klontjes krijgt
  • Voeg 1 flinke eetlepel appelstroop toe en verkruimel het bouillonblokje
  • Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Verwarm nu 50 gram roomboter en een scheut olie in een grotere stoofpan
  • Bak de gehaktballen mooi bruin
  • Voeg de saus toe en laat minimaal 1 uur sudderen
  • Breng eventueel nog meer op smaak met zout en peper
  • Als de saus te waterig blijft, haal dan de deksel van de pan en laat wat langer door pruttelen. (voeg eventueel een klein beetje maizena toe)

DSC05548 DSC05550 DSC05554 DSC05566 DSC05563

Ik zeg eet smakelijk ๐Ÿ™‚

 

Gooi de overgebleven jus niet weg, maar vries het per portie in…de jus is echt lekker over alles ๐Ÿ˜‰

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments
Written by Jan Willem Huffmeijer