MuziekMuziek

Groots rijden met de Jeep Grand Cherokee.

Na de Jeep Cherokee Trailhawk is nu zijn grote en luxe broer aan de beurt. Mijn duurste auto tot nu toe. Ik heb namelijk een Jeep Grand Cherokee Summit mee van € 101.590,- (hij is verkrijgbaar vanaf € 82.590,-)  Ik ben heel erg benieuwd hoe een auto van zoveel geld rijd. Zeker nadat ik mijn plezier echt wel gevonden had bij de Jeep Cherokee Trailhawk, deze auto kreeg een 9 en ik ben benieuwd of € 35.000,- meer er dan ook een 10 van kan maken.

De Jeep Grand Cherokee Summit

Ik had echt super mazzel, ik kreeg deze auto gewoon twee weken mee en ik heb hem dus echt heel erg goed kunnen testen. Ook ben ik met mijn gezin naar Duitsland geweest en hier heb ik natuurlijk ook de snelheid in de Jeep kunnen ervaren. Het gaspedaal is even flink ingetrapt 🙂 Maar goed, de Jeep Grand Cherokee, wat een bak!! Deze auto is heel imposant en overweldigend. Deze auto is luxe maar wel op een andere manier, geen verfijning maar gewoon in your face. Ook het dashboard is niet bijzonder luxe of met bijzondere materialen afgewerkt. Deze Jeep is een werkpaard en een echte gezinsauto. Hahaha, ja voor gezinnen die het kunnen betalen en het er voor over hebben 😉 Mijn eigen kids waren ook erg onder de indruk van de auto. Niet alleen papa was in zijn nopjes met deze dikke bak, ook de kids hadden snel hun draai gevonden. Naar Duitsland rijden en een uur of 4 in de auto zitten, geen probleem! De kids zitten heerlijke in de super grote lederen stoelen met hun eigen stoelverwarming. Dit is voor hun natuurlijk helemaal te gek en ze hebben een geweldig overzicht van wat er buiten gebeurt doordat ze een stuk hoger zitten dan normaal. Voor papa en mama is de ervaring niet anders, er is ruimte in overvloed en de stoelen zijn gemaakt voor langere afstanden. Ik had op het moment van rijden erg veel last van mijn rug, niet zo lang rijden dus zou je denken. Nou, door de goede zit en de stoelverwarming die ik op z’n heetste stand kon zetten, werd het juist een heel ontspannen rit.

DSC01568 DSC01572 DSC01575

Rijden met de Jeep Grand Cherokee

De rijervaring met de Jeep is meer dan goed. Ik verwacht natuurlijk voor dat geld ook wel wat. In het woon werkverkeer is de auto prima te rijden. Ja, het is een grote bak en dit heeft voor en nadelen. Moet je iets vervoeren? Daar lacht deze auto om, bijna alles past, zeker wanneer je de banken opklapt is er echt een zee aan ruimte. Wil je even snel een kleine boodschap halen terwijl het druk is en denk je even snel een parkeerplaats in te schieten…forget it! Deze auto heeft ruimte nodig! De Jeep Grand Cherokee blinkt verder wel uit in zijn wegligging. Een goede balans, luchtvering en een krachtige 3.0 crd diesel motor zorgen voor een zeer prettig rijervaring. Ook is de Jeep redelijk zuinig voor zo’n grote bak, in ieder geval zolang je er normaal mee rijd. Ik ben in Duitsland natuurlijk even los gegaan toen het kon. Mijn vrouw was rustig bezig met de kids, waardoor ik de snelheid gestaag wat kon opvoeren. Normaal begint ze zenuwachtig te worden vanaf 150 km en boven de 160 km krijg ik dit dan ook zeker te horen. Nu reed ik inmiddels 240 en ze had niet eens door, ik eigenlijk ook niet hoor! Geen getril of gevoel dat de auto gaat zweven. Nee, de auto rijd gewoon door alsof je er 120 km mee rijd. Snel weer mijn voet van het pedaal, niet omdat het niet mag of kan, maar gewoon omdat er een draaikolk in de tank ontstaat. Dat zuinige rijden is hij even vergeten en ik zie mijn meter wel heel erg hard opzij schuiven.

DSC01580 DSC01581 DSC01583 DSC01584 DSC01590

Conclusie na twee weken Jeep Grand Cherokee

Wauw, wat een wagen! Maar ik moet wel eerlijk zijn. Ik persoonlijk vind het wel heel erg veel geld en ik wist niet dat ik het ooit zou gaan zeggen, maar het is ook heel erg veel auto. Voor het woon werkverkeer in Nederland is hij eigenlijk net iets te groot. Ik zou dan toch sneller kiezen voor zijn kleinere broer de Jeep Cherokee, die ik ook heb gereden. Deze is iets beter betaalbaar, net iets minder groot en voor een iets jongere doelgroep. Deze Jeep Grand Cherokee is een geweldige wagen waar ik echt heel erg veel plezier aan heb beleeft en het B4men gehalte is erg hoog. Ik vind dat ik hem dus zeker moet belonen, maar al met al vind ik hem net iets minder dan zijn kleinere broer en hij verdient dus een goede 8,8!

DSC01593 DSC01599 DSC01601 DSC01605 DSC01611

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer