MuziekMuziek

Nieuw Formaat Deodorant. Unilever gaat voor een beter milieu.

Een beter milieu door te kiezen voor een ander formaat deodorant??

unilever-logo

unilever

Unilever heeft net een nieuw formaat deodorant op de markt gebracht. De copressed deodorant…tja is dat nu heel bijzonder??? Hahaha ja echt wel. Wat zij voor elkaar hebben gekregen is dat zij met minder gas  en toch dezelfde hoeveelheid werkzame stoffen (deodorant) op je huid krijgen. Oke en nu?? Door minder drijfgas (tot 50 % minder) te gebruiken  kan ook de verpakking een heel stuk kleiner. Zonder dat dit invloed heeft op de hoeveelheid deodorant die je moet gebruiken. Je krijgt dus minder en toch evenveel!

DSC06334

 

Welke impact heeft dit op het milieu

Oké mooie woorden, maar wat betekend dit nu werkelijk voor het milieu?? Wij mannen zijn natuurlijk lekker visueel ingesteld dus ik zal het proberen een beetje uit te beelden. Wanneer 1 miljoen mensen overstappen van een gewone deo naar een compressed deo (wanneer zij min. 5 deo bussen per jaar gebruiken), wordt er zoveel aluminium bespaard daar kan je 13.000 fietsen van produceren. Ook zal er aanzienlijk minder drijfgas in de lucht komen (510 ton minder co2 gas) dat staat gelijk aan 4 miljoen auto kilometers. Dat is dus best veel dacht ik zo.

DSC06337

Welke voordelen heeft dit voor jou

Natuurlijk is een beter milieu een heel groot voordeel voor jou!! Maar er zitten ook andere voordelen aan het kiezen voor een compressed deodorant. Door de kleinere verpakking past hij beter in je sportas en neemt hij minder ruimte in beslag in je lade of op de badkamerplank. Iets wat ik echt het allergrootste voordeel vind is dat je nu ook een deodorant gewoon in je handbagage mee kan nemen. Dus geen gedoe meer wanneer je voor een korte trip moet vliegen. Iets wat ook een groot voordeel is dat door het gebruik van minder drijfgas je ook je huid wat ontziet. Drijfgas is niet het beste voor je huid en al helemaal niet voor de tere huid van je oksels, ook het opspuiten van een compressed deodorant voelt meteen een stuk minder koud aan op je huid.

DSC06339

DSC06348

kortom genoeg reden om over te stappen naar een compressed deodorant. Welke merken compressed zijn??

-Rexona men

-Axe

-Dove Men + Care

unilever1

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer