MuziekMuziek

Een gezonde huid dankzij de sauna

Jan Willem Huffmeijer van B4men weet raad

De sauna is goed voor je huid!! Dat de sauna goed voor je is hoef ik niet uit te leggen. Het is de beste manier om is lekker te ontspannen. De sauna, hammam of spa zijn niet voor niet zo populair, de voordelen van een bezoek aan de sauna gaat veel verder dan een beetje ontspannen.

De Sauna is gezond voor je huid

Een regelmatig bezoek aan de sauna is erg goed voor de huid. De warmte van de sauna zorgt er voor dat de poriën van de huid helemaal gaan open staan en door het zweten wat je doet krijgt je huid de kans om dus van diep binnenuit zichzelf te reinigen. Ook word er veel gevraagd van je bloedvaten door de kou en warmte worden ze wijder en flexibeler. Dit zorgt weer voor een betere doorbloeding en dus voor een betere aanvoer van voedingsstoffen naar je organen en huid.

De Sauna werkt tegen acne

Acne is super vervelend en helaas werkt er niet één ding super goed. Je moet het hebben van heel veel soorten behandelingen bij elkaar. Als je last van acne hebt is een regelmatig bezoek aan de sauna een goede aanvulling op de andere behandelingen die je doet. Door de diepe reiniging zal je acne aanzienlijk minder worden.

Een bezoek aan de sauna is niet alleen goed voor de huid

Een bezoek aan de sauna is echt niet alleen maar goed voor je huid. De sauna heeft naast de ontspannende werking en een goede huid verzorging nog veel meer voordelen.

  • Wist je dat je hartslag met 50/70 procent omhoog gaat in de sauna dit is gelijk aan een kleine workout!
  • Ook je afweersysteem krijgt een behoorlijke boost van een bezoek aan de sauna, door de hitte stijgt de productie van witte bloedcellen. Deze stijging van witte bloedcellen helpt bij de bestrijding van bacteriën , schimmels, virussen en paracieten.

Sla een bezoek aan de sauna dus niet meer af maar maak er een ritueel van. Probeer een sauna bezoek minimaal 1 keer per kwartaal te plannen maar wil je het echt goed doen ga dan minimaal 1 keer per maand. Helaas lukt mij dit ook niet hoor.

overall met camokleuren gecombineerd

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Wow! I didn’t know that the sauna had so many health benefits. I have dry skin problems so this sounds especially beneficial for me. I will have to hit the sauna soon to improve my skin.
    Thanks for this great advice and nice blog too.

Written by Jan Willem Huffmeijer