Dirt Rally voor de PS4, B4men is gek op auto rijden!

Ik mag voor de blog natuurlijk veel mooie en leuke auto’s rijden. Ik ben gek van autorijden en echt niet alleen maar op de weg. Zo heb ik mijzelf pas nog bewezen op het Circuit van Zandvoort, echter heb ik nog geen rally ervaring. Dit moet ik dus maar opdoen op mijn Playstation 4 met de game Dirt Rally. Ik mag jullie weer meenemen in een game review en deze keer gaan we hard……hahaha hard de bocht uit!

dirt rally

Dirt Rally

Ik heb jullie in de vorige game review al verteld dat mijn ervaring, als het gaat om games, bijna nul is. Ik heb dus ook niet echt heel veel vergelijkingsmateriaal als het om rally games gaat. Toch vat het mij gelijk op hoe mooi de beelden zijn. Een vriend van mij stapte binnen op het moment dat ik net wilde gaan starten. De game moest even wachten en ging toen in een stand-by modus, de beelden die toen voorbij kwamen hebben heel wat discussie opgeleverd of het echt of animatie was. Het was dus animatie! Dit zegt dus iets over het niveau van deze game. Ik moet zeggen dat het hoge niveau van de graphics niet op zichzelf staat, de hele game heeft een bijzonder hoog niveau.

dirt rally 1

Dirt Rally de Game

Ik ben een onervaren gamer en was toch wel even bang dat deze game veel te hoog gegrepen was voor mij. Geloof mij maar direct, als ik zeg dat dit echt niet het geval is. Dirt Rally is heel erg goed te spelen vanaf het eerste begin. Oké, de eerste rondjes lag ik meer in de greppel en kwam mijn auto zwaar gehavend aan de finish maar het leuke van de game is dat je het gevoel snel kan oppakken en dat ieder rondje een beetje beter gaat. Dit zorgt ervoor dat de game je pakt en dat de moed je niet in de schoenen zakt naar verloop van tijd. Mijn dochters heb ik ook achter deze game gezet en hier zie je wel groot verschil, mijn oudste van 9 jaar weet na verloop van tijd de auto ook aardig over de baan te sturen. Mijn jongste dochter van 5 heeft eigenlijk geen idee wat ze moet doen en deze game is duidelijk nog te hoog gegrepen voor haar.

dirt rally 2

Dirt Rally voor de ervaren gamer

Ik kan mij voorstellen dat wanneer je nu een ervaren gamer bent, je het gevoel krijgt dat deze game niet voor jou is weggelegd. Niets is minder waar! Natuurlijk is en blijft racen als eerste proberen over de finish te komen en hier komt geen verandering in. Toch zitten in Dirt Rally heel veel lagen wat deze game iedere gamer moet kunnen boeien. Tijdens het rijden krijg je de aanwijzingen van de co-piloot door en in het begin zal je al genoeg moeite hebben je auto over de baan te sturen dat je hier niet op zal letten. Naarmate je meer ervaren wordt, is dit juist een mooie toevoeging en kan je juist proberen te rijden op deze aanwijzingen. Niet alleen tijdens het rijden vind je deze variatie. Dirt Rally geeft je de mogelijkheid om in veel verschillende modus te kunnen rijden. Van een careermode tot vrije modus waar je iedere auto kan leren kennen en het parcours kunt verkennen. Ook kan je jouw auto helemaal afstellen om zo met de beste grip of met meeste snelheid je parcours te kunnen volbrengen. Gaaf detail is dat zelfs binnen een klasse, iedere auto ook echt een eigen karakter heeft. Dit maakt het erg gaaf om iedere auto te proberen en zo word je ook weer ieder rondje beter en meer ervaren met deze game, zonder dat je het gevoel krijgt eerst hard te moeten werken voor het uiteindelijke plezier. Dirt Rally geeft je juist heel erg veel plezier tijdens het rijden en zal je niet gaan vervelen, een top game! Als ik een cijfer moet geven aan deze game is dit een 9.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Jan Willem Huffmeijer