MuziekMuziek

De Jaguar XF een ongewoon stoere bak!

De Jaguar XF heb ik vorig jaar ook gereden en wat een wagen was dat!!! Ik hoor je denken, waarom nu dan weer? Sinds vorig jaar is de auto aangepast en we hadden toen der tijd een heel ander model. Vorig jaar hebben we de sportbreak gereden en deze keer hebben we de vernieuwde Jaguar XF Sedan mogen rijden. Ook een mooi verschil, vorig jaar reed ik een benzine auto en deze keer ben ik met de diesel op stap geweest. Genoeg reden om deze bak eens aan de tand te voelen.

Jaguar XF

Jaguar XF 2.0 Diesel Automaat

Laat ik beginnen met de looks van de auto. Ik heb jarenlang Jaguar als een auto voor oude mannen gezien. Ik vind de weg die ze bij Jaguar zijn ingeslagen en de nieuwe styling zeer mooi! Het is zeker geen oude mannen wagen meer. Ik durf zonder problemen hier met mijn gezin in gezien te worden, sterker nog zelfs mijn vrouw zou hem zo kunnen kopen. Ik vind deze auto onderscheidend en je maakt als man best een statement als je in een Jaguar komt voorrijden. Ook de reacties op de auto zijn positief en mensen associëren de auto eerder met succes dan met drugs. Ik heb best een aantal grote bakken gereden en je ziet mensen dan denken als je uitstap…kijk die verdient zijn geld met de verkeerde handel. Niets menselijk is mij vreemd en ik betrap mij zelf ook op dat soort vooroordelen hoor. De Jaguar heeft dit zeker niet aan zijn kont hangen en dit maakt hem daarin ook een onderscheidende auto.

Jaguar XF Side Jaguar XF 1 Jaguar XF Back

Rijden met de Jaguar XF is een feest

Het rijden in de Jaguar XF is een feestje. De uitvoering die ik heb mogen rijden was de 2.0 automaat met 163pk. Het is niet de meest snelle uitvoering die ik heb meegekregen maar dit mocht de pret zeker niet drukken. Deze diesel is mooi in balans en snel wegtrekken is zeker geen probleem. Een klein minpuntje van de automaat is het wat ruw oppakken wanneer je even het gas hebt losgelaten en je daarna weer het gaspedaal intrapt. Dit is echt een heel kleine tekortkoming die mij opviel en tja, je moet toch iets te zeuren hebben. De auto ligt als een blok op de weg en aan ruimte in de auto is geen gebrek. De Jaguar kan wat mij betreft door als een prima familie auto voor een gezin met 2 kinderen. Wanneer je op vakantie mag met deze auto is de reis al bijvoorbaat een groot feest. De kilometers vliegen je ongemerkt om de oren en je bent in no time op plaats van bestemming. Wanneer je mag rijden in comfort, geeft dit echt het gevoel alsof je de reistijd door tweeën deelt.

P4100680 P4100678P4100689 P4100690

Jaguar XF blijft een topper

Onze liefde voor het merk Jaguar is na het rijden van de Jaguar XF weer een beetje groter geworden. Ik spreek zeker niet alleen voor mij zelf maar Marie Louise riep toen we deze moesten gaan inleveren dat ze er van droomt ooit zo’n auto voor de deur te hebben staan. Nieuwprijs van deze uitvoering start vanaf € 54.000 en dit ligt nog echt wel ver van ons budget af…maar wie weet! deze auto is zeker het dromen waard. Ik geef de Jaguar XF in deze uitvoering een 9.

Jaguar BW 1 P4100672

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer