Game Review: Destiny 2: The Final Shape

Mijn allerlaatste blog op de site van B4men is aangebroken. Toepasselijk genoeg gaat het over The Final Shape, de nieuwste uitbreiding van Destiny 2. Wat voor mij ook een afsluiting is van meerdere hoofdstukken in mijn leven kan ik wel zeggen. Laten we daarom eerst even terug in de tijd gaan!

Ik kan me nog goed herinneren dat ik werd uitgenodigd voor de Destiny 2 Beta Launch Event in utrecht. Daar mocht ik strijden voor het fireteam van 3FM en hadden we een te gekke avond voor de boeg. Dit is alweer zes jaar geleden, maar voor mij voelt het alsof het gisteren was. Hieronder vind je een recap en de aftermovie.

Alleen begon mijn Destiny avontuur niet bij Destiny 2. Maar bij Destiny: The Taken King, hiervoor heb ik speciaal een playstation 4 in huis gehaald om samen met mijn vrienden iedere week maar weer de raids te gaan doen voor betere gear. In de loop der jaren hebben we nog verschillende uitbreidingen samen gespeeld. Helaas is dit na verloop van tijd verwaterd en ben ik uiteindelijk alleen verder gegaan met Destiny. En heb ik de laatste uitbreidingen voornamelijk alleen gespeeld of met een Looking for group discord server. Dit maakte het wel lastig om er soms nog wel diep in te komen, en die reden is dat toch met vrienden deze game het echt wel beter maakt. De jacht naar Exotic wapens en die twee extra light levels erbij omdat je een nieuwe gear piece had mis ik wel enorm. Hoewel ik nu vaak andere games op de PC speel met vrienden, is helaas niemand echt enthousiast over Destiny. Maar goed dat weerhoudt mij niet om deze mooie uitbreiding te spelen! En dit om te dopen tot mijn laatste blog voor b4men. Ik wil iedereen ontzettend bedanken die mijn reviews heeft gelezen en ik hoop dat jullie hierdoor keuzes hebben kunnen maken om een game aan te schaffen.

The Final Shape is here

Wat hebben we met Destiny 2 toch weer bizar veel meegemaakt, vooral wat betreft de story. Ik ben zelf niet iemand die heel diep in de lore duikt, maar de cinematografische video’s in de game hebben me altijd enorm aangetrokken. Deze video’s en samen met hoeveelheid missies zorgden voor genoeg verdieping en hebben me soms zelfs een traantje laten wegpinken. Dit keer heeft Bungie het in mijn ogen weer geflikt, misschien wel beter dan al de uitbreidingen daarvoor. Zeker omdat terugkomen soms erg lastig was, maar de bestaande characters die er vanaf het begin af aan bij waren, blijven boeiend. En komen in deze uitbreiding toch echt wel goed terug met flink wat verdieping.

The Pale Heart is waar het zich voornamelijk afspeelt. Deze rare, gloeiende driehoek, waar je als je het zelf speelt, achterkomt wat dit voor jou als Guardian inhoudt. Geeft goed weer wat ze willen bereiken met deze uitbreiding. Er komen veel nieuwe, maar ook oude omgevingen en world building elementen aan bod. In mijn ogen zijn ze erin geslaagd om dit prachtig te vertonen, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van geluiden en soms SFX beeldflikkeringen, wat toch weer erg nieuw aanvoelt. Als voorbeeld dat je aangevallen wordt door een enemy en het lijkt alsof je weggezogen wordt in de huidige wereld.

Iets nieuws na “The Taken”

Wat meteen opviel is de nieuwe faction of enemies die rondzwerven, genaamd The Dread. Het voelt verfrissend aan in plaats van dezelfde vijanden in een nieuw jasje te stoppen met wat meer stats en skills. Deze enemies voelen ook pittiger aan, en ik heb wel momenten gehad dat ik toch even vanaf een checkpoint moest herstarten. En is solo spelen met standaard gear soms wel even bijpoten.

Prismatic abilities en kleuren

De nieuwe subclasses voor je Guardian zijn wel erg vet geworden! Waarbij de light & Darkness gecombineerd worden tot één. Geeft deze subclass je eigenlijk alles samen in één van de andere subclasses die je kan spelen. En als je de skills ook gooit of uitvoert wordt het ook wel echt een mengelmoes van kleuren waar je enemies flink in verzuipen en verdwijnen van de realm. Ook zijn er weer genoeg missies te doen om je nieuwe exotics te halen. En zijn er weer een tal van missies die je kan herstarten op de timeline in het menu.

Als laatste…

Nu echt als laatste keer een mooi einde voor deze blog. Ik heb met betrekking op The Final Shape nog wel de Raid te doen, en hopelijk mag ik deze samen doen met wat mensen zodat ik dit deel echt kan afsluiten. Ik moet ook wel zeggen dat ik de game aan het spelen was mij wel even liet inzien wat ik allemaal niet heb mogen spelen, en tevens waar ik allemaal naar toe ben geweest met betrekking tot de release parties van de verschillende developers en publishers. Nogmaals wil ik jullie allemaal bedanken en wie weet ze je me toch nog wel eens online!

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos