MuziekMuziek

B4men blijkt toch om te kopen, Alfa Romeo doet het gewoon.

Het rijden met auto’s is geweldig en heel erg gaaf om te doen. Soms zit er echter weleens een auto tussen die je niet begrijpt of waar gewoon de klik er niet mee is. Zo was dat voor mij pas geleden met de Alfa Romeo Giulietta, voor een update van deze autoreview klik hier. Nu werd ik na het schrijven van die review uitgenodigd om de Giulietta eens op een andere manier te ervaren. Oké….ik geef een beetje kritiek en nu willen zij mij gaan omkopen 😉 ??? Hé, dat lukt ze natuurlijk nooit! Maar goed wat gaan we doen dan?? Rijden op het circuit van Zandvoort met de nieuwe Giulietta, er wordt hoog ingezet! Nu heb ik er natuurlijk even over moeten nadenken ( precies 1 sec) en toen heb ik toch maar ja gezegd.

image image

Het circuit op met de Giulietta

De eerste veer wil ik de Alfa al graag in de kont steken, de auto ziet er erg mooi uit na de facelift. Maar goed, mijn kritiek op de Giulietta was dat de auto voor mij wat zenuwachtig was en als een ongetemd paard onder je kont beweegt. Nu kreeg ik al wel van Alfa-fans te horen, dat dit juist de charme is van deze auto en dat dit hoort bij het Italiaanse karakter van de auto. Qua looks past deze auto erg goed op het circuit en zo in de pitsstraat staan ze zeker niet verkeerd. De eerste twee rondjes werden we naast een instructeur gezet om het circuit te leren kennen en het karakter van de auto. Na deze ervaring werd het tijd om zelf te gaan rijden. Alles wat ik eerst in de Alfa Romeo Giulietta verfoeide werd nu geweldig. Echt waar, eerlijk is eerlijk de auto kruipt onder je huid, je wordt één met de auto en hij maakt het rijden op het circuit tot een bijzondere ervaring. Fel op het gas maar met controle de bocht in en uit sturend. De auto is tot op het gaatje te rijden zonder dat ik ook maar één keer het gevoel van controle miste. Ik moet dus een belangrijke conclusie trekken… ik ben dus gewoon zwaar om te kopen! Ik kom bijna terug op de dingen die ik heb geschreven.

image image image

Conclusie van de Alfa Romeo Giulietta

Na de rondjes op het circuit gingen we weer naar de thuisbasis van Alfa in Lijnden. Nu moest de Giulietta zich weer gedragen en zich door het normale verkeer begeven. Nu moest ik niet de auto maar mijzelf onder controle houden, hahaha wat een paar rondjes circuit met je kunnen doen! Ik denk dat ik eerlijk kan zeggen dat ik de Giulietta heb kunnen temmen en dat ik de 6,5  moet opschroeven naar een 8 en deze is heel dik verdiend!!

Alfa-Romeo-Giulietta-5

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer