MuziekMuziek

Old School RuneScape is 10 jaar oud!

Hier is het online gamen bij mij allemaal begonnen, en zo heb ik dus ook engels geleerd! We hebben het over RuneScape, maar in dit geval over Old School RuneScape die dus de 10 jaar geleden gestart is omdat er behoefte was vanuit de community naar die goede oude tijd.

Dit wordt gevierd met een in-game-evenement die spelers meeneemt op een avontuur vol nostalgische traktaties. Dit tijdelijke evenement, waarmee spelers exclusieve cosmetische beloningen kunnen ontgrendelen, is beschikbaar vanaf vandaag 22 februari tot 15 maart voor zowel gratis spelers als members.

Om een decennium van Old School RuneScape te vieren, nemen spelers het tegen het elkaar op in een ‘Cake Off’. Het evenement start met een rondleiding door Gielinor, waarbij spelers de rol van een koksassistent vervullen. Tijdens de rondleiding maken meerdere iconische personages en locaties hun opwachting, waaronder de Lumbridge Goblins, de Wizard of Wizard’s Tower en nog veel meer.

Spelers die het evenement voltooien, krijgen een heleboel goodies. Denk hierbij aan een hoed van een taart (compleet met aangekoekt glazuur), ‘Dragon Candle’-wapen, stijlvolle zilveren feestmuts, verjaardagsballonnen, twee halve kannen wijn, en knuffeldieren in de vorm van Jad, een zwerfhond en een kabouterkind. Er wordt ook een nieuwe lading met cosmetische items toegevoegd aan de game, waaronder een cape, trui met OSRS-logo, rugzak in de vorm van een kabouterkind, en pantoffels in de vorm van Bob de kat en Jad. En ik ga ze zeker allemaal proberen te halen.

Vorige maand is het Old School RuneScape-team voor het eerst in de tienjarige geschiedenis van de game begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe skill, die naar verwachting later dit jaar wordt gelanceerd. Kom meer te weten over de community poll en de ontwikkelingstijdlijn op de officiële website van Old School RuneScape.

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos