MuziekMuziek

De Mazda CX-3 helemaal mijn auto!

Voor de blog in de mooiste auto’s rijden, het blijft leuk. Helemaal als de auto’s normaal onbereikbaar zouden zijn. Ik was echter wel bang toen ik werd gevraagd om weer een paar “normale” auto’s te rijden, bang dat deze niet aan de hoge standaard die ik heb ervaren met de vorige auto’s zouden kunnen voldoen. Natuurlijk zijn het wel blog waardige auto’s anders zou ik ze niet gaan rijden. Zo werd ik laatst gevraagd om voor Mazda te rijden. Nog niet zo lang geleden heeft mijn vader de nieuwe Mazda MX-5 in Barcelona mogen rijden en hij was onder de indruk. Ik heb zelf nog nooit in een Mazda gereden en was dus ook wel nieuwsgierig naar de rijeigenschappen van het merk. De eerste Mazda die ik voor jullie ga rijden is de Mazda CX-3.

DSC03290 DSC03287

Een week rijden in de Mazda CX-3

Mazda is voor mij een merk wat ik eerlijk gezegd nooit zag staan, tot zij een aantal jaar geleden een nieuwe weg zijn ingeslagen. Dit heeft geresulteerd in een moderne en meer sexy uiterlijk dan ooit. Vanaf het moment dat ik de CX-5 zag rijden was ik verkocht. Om het gat tussen de grote Cross-overs en de kleinere auto’s te vullen is de CX-3 door Mazda op de markt gebracht. Toen ik hem ging ophalen schrok ik eerlijk gezegd een beetje. De auto is een stuk kleiner en vooral lager dan dat ik verwacht had. Wel heeft hij een zeer gewaagd en bijzonder lijnen spel. Het is een soort golf beweging van voor naar achter die de Mazda CX-3 iets bijzonders en stoers geven. De versie die meekreeg was de Mazda CX-3 GT-M Skyactive 2.0, de topper uit de lijn. De prijs van deze versie is € 32.690,- ( de Mazda CX-3 is er al vanaf  € 20.990,- ). Vanaf het eerste moment dat ik ben gaan zitten in de lekkere stoelen en ik het gas heb in getrapt ben ik begonnen met lachen. Ik heb de hele week gelachen, het enige moment dat ik mijn mondhoeken heb laten hangen was op het moment dat ik hem moest inleveren. Wat een geweldige auto is dit!! Deze auto heeft mij zo erom verrast..niet zo groot, niet zo hoog en ook niet heel erg duur, het maakt echt helemaal niets uit. Ik zit prinsheerlijk en de auto sluit om mij als een jas. Rustig rijdend is hij lekker zuinig en stil, zodra je het gas stevig intrapt komt er een heerlijk gebrul onder de motorkap vandaan en heeft hij geweldige power. Het nodigt uit om met de auto te spelen en dat heb ik dus ook zeker gedaan. De auto geeft mij een gevoel van vertrouwen en een goede balans. Eenmaal mijn vrouw en kinderen in de auto veranderd hij in een mooie en lekkere gezinsauto. Ik ben echt verliefd geworden op deze auto!!

DSC03291 DSC03293 DSC03298 DSC03302 DSC03304 DSC03311 DSC03314

De Mazda CX-3 van binnen.

Naast dat hij heerlijk rijdt en een mooie buitenkant heeft, moet ook de binnenkant natuurlijk wel wat wezen. Het draait immers om het innerlijk toch? Hahaha! Ook op dat vlak scoort de auto gewoon heel goed. Heerlijke stoelen met stoelverwarming doen je zitten als een vorst tijdens een lange rit. Voor de gadget freaks onder ons is de auto uitgerust met parkeersensoren en een achteruitrijcamera. Het mooiste moet nog komen en dat is het Bose Sound System. Echt waar, ik heb nog nooit zo’n mooi geluid gehad in een auto. Van de hoge tonen tot aan een super lekkere bas en zelfs met de volume op max bleef het een haarscherp geluid.

Schermafdruk 2015-10-06 19.37.33 Schermafdruk 2015-10-06 19.37.04 Schermafdruk 2015-10-06 19.36.47 Schermafdruk 2015-10-06 19.35.16 Schermafdruk 2015-10-06 19.35.45

De Mazda CX-3 heeft mijn hart gestolen

De Mazda CX-3 was en is met stip op nummer 1 binnengekomen. Ik wil niet te enthousiast schrijven omdat het dan ongeloofwaardig wordt maar ik ben het heel erg enthousiast over deze auto. Hij had, om dan toch nog een klein beetje te zeiken, iets hoger op zijn poten mogen staan. Verder is dit in mijn ogen DE B4men auto en verdient daarmee een heel dik verdiende 10.

DSC03330 DSC03336

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer