Bruichladdich Scottish Barley, whisky van de maand september.

De opvallende Fles van de Bruichladdich Scottish Barley. In de drankenindustrie wordt veel aandacht geschonken aan het uiterlijk van de flessen.

Voor veel consumenten speelt het uiterlijk van de fles een belangrijke rol voor hun keuze als het niet gaat om een specifiek merk. De verpakking onderstreept ook de status van de drank. Neem bijvoorbeeld de flessen duurdere cognacs.

Kosten nog moeite worden gespaard om het luxe uit te laten stralen. Ook in de whiskyindustrie wordt met zorg de fles ontworpen die past bij het karakter van de inhoud en het merk. Zie bijvoorbeeld het verschil tussen de sierlijke flessen van The Macallan whisky en de robuuste van Highland Park. Het kenmerkt meteen de elegante en verfijnde whisky’s van de eerste en de stevige en turfachtige van de andere.

Ook bij Bruichladdich vinden ze het uiterlijk van de flessen belangrijk. Ze hebben niet alleen een opvallende kleur om eruit te springen, maar ook om het karakter van de whisky weer te geven.

De Geschiedenis van Bruichladdich

Bruichladdich heeft zijn hele geschiedenis al getuigd van een onafhankelijke en vooruitstrevende koers. Zij grijpen alle kansen aan om met hun eigenzinnige producten een opvallende rol in het whiskylandschap te spelen.

De distilleerderij is gevestigd op Islay aan de oevers van de rivier Loch Indaal. De naam Bruichladdich komt uit het Gaelic en betekent “heuvel aan de rotsachtige kust”.
De distilleerderij bestaat al sinds 1881 en heeft altijd gewerkt vanuit een eigen visie. Ze produceren hele zuivere single malt whisky’s die gemaakt zijn van uitsluitend Schotse gerst.

Na de fermentatie wordt de wash gedistilleerd in pot stills en de “uisge beatha” wordt jaren lang gerijpt in Amerikaans eikenvaten aan de oevers van de Loch Indaal.

Bruichladdich Scottish Barley Smaaknotities:

De Bruichladdich Scottish Barley is een ongeturfde en fleurige whisky, gecreëerd door master distiller Jim McEwan. Hij weet als geen ander moderne en traditionele apparatuur en inzichten samen te voegen en hiermee prachtige dranken te maken. Scottish Barley wordt op 50% alcohol gebotteld omdat bij dit percentage de karakteristieken van deze whisky het best tot zijn recht komen. En de typische blauwe fles geeft dit opvallend goed weer.

De kleur: Mooi licht goud of zoals ze bij de distilleerderij zelf zeggen: “Sunlight on fields of early summer barley.”

De geur: Lichte en zachte tonen van granen, vanille, munt (kleur van de fles), bloemen, een beetje sinaasappel en kruiden.

De smaak: Fijne smaak van granen ( muesli), munt en een licht pepertje, mooi fruit zoals citrus en gedroogde abrikozen, vanille en wat chocolade.

De afdronk: Tikkeltje scherp, verfijnde balans tussen houttonen, mout, fruit en ziltigheid, met een lichte en wat zoete afdronk.

Kortom, in deze whisky komt de eigenzinnigheid van een echte Schot en het vakmanschap op een mooie manier samen. De Bruichladdich Scottish Barley is een fraaie Laddie die dicht bij de spirit blijft.

DSC06409
Bruichladdich Scottish Barley

Jos Huffmeijer,
Le Nez Promotion.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer