MuziekMuziek

Zelfgemaakte vissticks met groentefriet!

Zelfgemaakte vissticks

DSC06153
Zelfgemaakte Vissticks

Wie is er niet groot gebracht met vissticks??? Volgens mij heeft iedereen wel vroeg of laat eens vissticks gegeten…of je het nou lekker vond of niet. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik die kant en klare vissticks echt niet te eten vind. Mijn kinderen vinden ze in ieder geval zalig, die smakeloze en kleffe dingen. Dat moet anders kunnen. Ik wilde een visstick maken die qua smaak vol en krachtig was, maar die ook mijn kinderen lekker zouden vinden. Na diverse pogingen heb ik de perfecte visstick gemaakt.(al zeg ik het zelf!!! hahaha)

DSC06149

Wat heb je nodig voor de Vissticks

– 600 gram stevige witvis

– arachideolie

– 1 theelepel witte peper

– 0.5 theelepel zwarte peper

– 0.5 theelepel nootmuskaat

– 0.5 theelepel knoflookpoeder

– 0.5 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 0.5 theelepel cayennepeper

– 1 theelepel zout

– bloem

– 2 eieren(hier hou je van over, maar 1 is bij mij altijd te weinig)

– 2 witte oude boterhammen

 

Hoe maak je het klaar

DSC06148

DSC06150

DSC06151

DSC06152

– Maak in een keukenmachine van de witte boterhammen een broodkruim.

– Voeg alle specerijen toe aan het broodkruim en meng het goed door.

– Strooi het broodkruim mengsel op een groot plat bord.

– Was de vis en dep ze droog met keukenpapier.

– Snijd de vis in stukjes naar keuze…ik doe dit nooit zo precies.

– Kluts de eieren en doe dit in een schaaltje.

– Leg op een groot plat bord flink wat bloem.

– Haal de stukken vis eerst door het bloem, dan door het eimengsel en als laatste door het broodkruim.

– Verwarm een grote koekenpan met een flinke hoeveelheid arachideolie.

– Als de olie heet genoeg is, bak je de vissticks in ongeveer 2,5 minuut per kant. Let goed op dat je buitenkant niet aanbrand. Indien nodig je vuur dus lager zetten.

– Laat de vissticks uitlekken op keukenpapier.

DSC06155
Zelfgemaakte vissticks met groentefriet!

 

Wij aten de zelfgemaakte vissticks met een simpele salade met avocado en groente frietjes….wat zijn dat??? hahaha nou als je de zak ziet denk je dat het konijnenvoer is, maar ze zijn echt lekker!!! De kinderen zijn er ook gek op en het is gezond dus een dikke Win Win situatie. Wij halen de groente frietjes bij de Albert Heijn en ik weet niet of iedere supermarkt ze heeft. Maar goed, ik zou uitleggen wat het zijn. Het is een licht gekruid frietje, gemaakt van gepureerde witte bonen, wortel en mais. Ze bevatten 3x meer vezels, 20x meer vitaminen, 2x meer eiwit en 100% langzame koolhydraten….dus wat wil je nog meer. Ik zou zeggen ondanks dat ik NIET door ze gesponsord wordt…Probeer het eens!!!

 

groente friet
Groente Friet. Super lekker bij de zelfgemaakte vissticks

 

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer