The Macallan Gold de instap van de 1824 Serie. Whisky van de maand september.

The Macallan heeft een heel mooie serie met geweldige whisky’s, dit is de 1824 serie. Het bijzondere van deze serie is dat The Macallan de jaartallen heeft los gelaten en er wordt alleen nog maar gekeken op kleur. Vandaag behandel ik de “instap” whisky van deze serie. Ik heb al eerder The Macallan Amber en The Macallan Sienna behandeld op de blog. Beide geweldig lekkere en zachte whisky’s, het maakt mij nog nieuwsgieriger naar deze The Macallan Gold.

P8280649

The Macallan Gold heeft ballen.

De whisky’s van The Macallan worden gezien als de Rolls Royce onder de whisky’s, zeer complex en bijzonder zacht van smaak. Daarmee kunnen ze soms voor mijn smaak iets wat pit en spanning missen. Ik moet zeggen dat ik volkomen verrast werd door The Macallan Gold. Deze whisky is beduidend minder zacht en is plat gezegd een whisky met ballen. Dus het heeft niets meer met een Macallan te maken?? Dit is absoluut een The Macallan! Doordat de Gold als instap geldt, is hij wat minder complex en wat jonger dan de eerder genoemde The Macallan’s. Dit maakt hem voor mijn smaak juist wat interessanter omdat ik juist wel van die speelsheid houd. Wat minder complex wil niet zeggen dat hij vlakker is van smaak. Deze whisky is voor een jonge whisky heel vol van smaak en heeft een geweldige balans.

P8280653

The Macallan Gold proefnoties

Kleur: Mooie goud

Neus: Een zachte zoete geur van boter, citrus, vanille en toffee.

Smaak: Een speelse maar zeker geen agressieve whisky in de mond. Hij tintelt heerlijk op je lippen en tong, om vervolgens de eerste smaken van citrus en kruiden los te laten. Vervolgens vult heel je mond met een rijke smaak van zoetheid. Smaken van romige marsepein en een klein pepertje nemen het over. Een geweldige sensatie.

Afdronk: De afdronk is lang, de tinteling blijft lekker aanwezig in de mond. De smaak neemt wat af en het lichte droogtrekken van je mond doen je er aan herinneren dat je het volgende slokje moet nemen.

P8280661

De smaken en pit van deze whisky zijn een schot in de roos voor mij. Zeker op dit moment van het jaar. Een mooie nazomeravond vraagt immers om een mooie, niet te stevige whisky en in dat plaatje past hij perfect! De prijs van € 45,- is echt niet te veel voor zo’n mooie whisky. Hiermee is hij hard op weg om één van mijn favoriete te worden.

P8280648

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer