MuziekMuziek

Highland Park 10 Years Old. Whisky van de maand april.

Whisky van de maand april; Highland Park 10 Years old.

 highland_park_whisky_logo_compress

In onze recensie van 4 maart j.l. over de Highland Park Freya, hebben wij al hoog opgegeven van het vakmanschap en de passie die de mensen van Highland Park hebben voor het maken van hun whisky’s. Deze eigenschappen én de natuurlijke eigenschappen van het eiland Orkney zelf zorgen voor de uitzonderlijke kwaliteit en smaak van hun whisky’s.

orkney

Maar het is ontegenzeggelijk waar dat niet alle whisky drinkers (vooral beginnende) houden van rokerige whisky’s. De liefhebbers van deze whisky’s roepen dan ook vaak dat je aan dit type whisky’s kan wennen door het rustig op te bouwen. “En eenmaal gewend zou je bijna niets anders meer willen”.

Blijkbaar hebben de makers van Highland Park ook bedacht dat het een goed plan zou zijn om met dit credo in gedachten een nieuwe whisky te creëren die hiervoor geschikt zou zijn. En zo is er dan voor het eerst in het lange bestaan van deze distilleerderij een 10 jaar oude single malt ontwikkeld die een prima “instap” voor meer rokerige whisky’s kan zijn.

De Highland Park 10 Years old heeft een hele mooie balans tussen de aromatische heideturf van Orkney en het zoetige van de sherryvaten waar deze whisky in gelagerd is.

 

DSC02637

Proefnotitie van de  Highland Park 10 Years Old:

-De kleur is helder en wat bleek goud als van een voorjaarsochtend zonnetje.

-De geur is heel aangenaam en opmerkelijk rijk waarin frisse fruitgeuren domineren zoals limoen, ananas, sinaasappelschil en rode bessen. Ook het zoete van de sherryvaten en vanille zijn duidelijk aanwezig, evenals de voor Highland Park kenmerkende ziltige heideturf.

-De smaak is heerlijk en licht. Smaken van fris witte druiven en groene appeltjes gaan over in de aroma’s van de vaten zoals vanille en honing om uiteindelijk te eindigen in licht kruidig hout en crème brûlée.

-De afdronk is kruidig met wat cederhout tonen, zacht en wat zoet. De smaken blijven lang en heel plezierig in je mond aanwezig.

 

DSC02639Samenvattend kunnen wij stellen dat de Malt Master het wéér heeft gefikst. De 10 YO is onmiskenbaar een prachtige Highland Park whisky die volgens ons het juiste antwoord is op de vraag naar licht rokerige whisky’s. Maar ook de gevorderde Highland Park fans zullen deze nieuwe variant ook zeker kunnen waarderen.

 

Highland Park 10 YO zit in een fles van 35 cl met een adviesprijs van € 19,95. Dus ook dit zal geen belemmering zijn voor een eerste kennismaking.

highland park 10

Geschreven door Jos HuffmeijerLe Nez Promotion

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer