MuziekMuziek

The Glenlivet daagt jou uit tot de ultieme test met The Glenlivet Cipher. Whisky van de maand oktober.

Leuke titel hoor ik je denken, maar hoe kan een whisky jou uitdagen?? Een lekkere whisky daagt je iedere avond weer uit om je glas te vullen en te gaan genieten, maar daar houd het verder wel op! Niet voor The Glenlivet Cipher, het mysterie begint bij de fles! Dit kon ik ontdekken.

pa011279

The Glenlivet Cipher

Een zwarte ondoorzichtige fles staat mij aan te staren op mijn bureau. Wat staat erop? De naam van de het merk en de naam van de whisky, The Glenlivet Cipher. Meer staat er niet op! Geen tasting notes, geen leeftijd of botteling. Wie goed kijkt kan wel wat aanwijzingen vinden, zoals een alcoholpercentage van 48%. Wow dat is best hoog en zeker voor de normaal zo zachte Glenlivet. Verder vind ik een aanwijzing op het etiket op de achterkant. Om alles te ontcijferen moeten we naar theglenlivet.com/cipher-experience Dit is voor later, omdat ik het juist wel leuk vind om nu eens te gaan zitten en de proefnotities te maken zonder dat ik ook maar iets weet over de whisky. Ik zal daarna eens kijken of ik een beetje in de buurt kom. Wil jij zelf deze ontdekkingstocht ook aangaan, neem dan de tijd om er goed voor te gaan zitten. Mensen zijn vaak bang om te zeggen of en wat ze proeven. Vergeet niet dat het gaat om jouw beleving en smaak, hierin kan je nooit iets fout of verkeerd zeggen.

pa011283

Proefnotities The Glenlivet Cipher

Kleur: Een licht gouden kleur

Neus: De geurtonen die mij gelijk opvallen zijn zoet, denk hierbij aan toffee,chocolade en vanille. Ook donkere geuren komen erg naar voren geuren zoals koffie, tabak en leer. Verder ontdek ik citrusachtige geuren als sinaasappel en mandarijn.

Smaak:De whisky heeft 48%, maar dit is op geen enkel ogenblik heftig aanwezig. Wat een fluweel zachte maar volle whisky en zeker niet zonder pit. De entree van de whisky is zacht en heeft een smaak van citrus. Vervolgens ontstaat er een klein vuurtje in je mond, zonder dat er ook maar enige vorm van agressie is. Dit vuurtje is vol en zoet, met een duidelijke smaak van toffee, honig en vanille.

Afdronk: De afdronk ik lang. Nadat je de whisky hebt doorgeslikt blijft hij heel erg lang hangen met smaken die juist verassend fris zijn zoals appel en peer.

De Glenlivet Cipher heeft mij gegrepen en het concept waarin ze je meenemen in het onbekende vind ik ook echt te gek. Nu moet ik wel een kritisch puntje noemen, de prijs van de whisky ligt rond de € 110,-. Dit is hij zeker wel waard, echter is het wel een heel hoge drempel voor een whisky waar je niets van weet.

pa011282

Ik zou nog even terugkomen op de tasting die ik ik heb gedaan op de site. De uitslag die ik haalde was 65 % en daar was ik best trots op. Het lijkt misschien niet veel, maar het is echt best heel moeilijk. Verder houden ze alles nog geheim, dus misschien haal jij een hogere score?

the-glenlivet-cipher-2

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer