SelectSelect

B4men gaat het BBQen meer aandacht geven.

Koken en lekker eten, we doen het heel graag bij B4men. We gaan het koken op de blog weer een tandje stoerder en mannelijker maken. We gaan namelijk het bbqen uitbreiden op de blog. Zoals je nu van ons gewend bent hebben wij op zondag altijd één gerecht op de site, dit blijft ook zo maar er komt vanaf nu minimaal 1 keer per maand een bbq recept op zondag. Zelfs in de winter ga ik jullie uitdagen om eens lekker de vlam in de pan te steken en te gaan voor een goed stuk vlees wat mooi gegaard is. Maar er komt meer!

DSC05943 DSC05946

 

BBQ voor beginners

Nu is het bbqen in Nederland snel aan populariteit aan het winnen en beginnen er steeds meer mannen zich bewust te worden dat een goede bbq niet alleen maar gehouden kan worden met 30 gr., koud bier en heel veel stokbrood. Ik moet eerlijk zeggen dat het echte bbqen ook voor mij een heel voorzichtig begin is en ik vind het leuk om jullie te gaan meenemen in mijn ontdekkingstocht naar alle ins and outs van het echte bbqen. Dat betekend dat ik naast mooie gerechten, jullie ook vaker zal gaan meenemen in de wereld van het bbqen. Welke producten heb je nodig en op welke manier gebruik je deze producten. Wat is nu de juiste houtskool en meer van dit soort vragen ga ik voor jullie beantwoorden. Natuurlijk heb ik hiervoor hulp gevraagd en niet aan de minsten! Peter Bootsma, een goede vriend en voor de lezers van het eerste uur wel bekend op de blog. Peter Bootsma is Europees kampioen en met zijn bbq team gooit hij ieder jaar weer hoge ogen op het Europees top niveau van het bbqen.  Hij is mijn vraagbaak en hulp als het gaat om het bbqen. Naast Peter heb ik ook de hulp van Martijn Schimmel. Martijn is eigenaar van de grootste bbq online winkel Vuur en Rook. Ook Martijn heeft wedstrijd ervaring en heeft een achtergrond als slager. Kortom, ik kan met beide heren erg goed praten over alles wat ik als beginnende bbqer nodig heb en welke valkuilen we gaan tegenkomen.

image image

Een BBQ en dan?

Oké, de Blackbastard die heb ik al. Ik snap dat niet iedereen een kamado bbq zomaar kan aanschaffen, de prijs is namelijk echt fors voor een bbq. Toch raad ik het iedereen aan om wanneer je echt veel meer wil gaan bbqen eens goed te kijken of het niet tot de mogelijkheid hoort. Het is namelijk echt geen weggegooid geld! Ik kook inmiddels bijna iedere week minimaal 1 keer op bbq en dan is hij het geld meer dan waard! Niet alleen een goed stuk vlees komt er heerlijk van af maar ook de pizza’s en ovengerechten krijgen meer smaak op een kamado.

DSC05839DSC05947

De Basisuitrusting:

  • Houtskool, ik heb na overleg met Peter gekozen voor Dammers Houtskool. Deze houtskool is zacht van smaak en brand geweldig. Ik ga binnenkort dieper in op de verschillende houtskool.
  • Vuurwokkels, dit zijn de aanmaakblokjes. Deze zijn “natuurlijk” en branden goed en helemaal op. Ook geven ze geen vieze smaak af.
  • Kerntemperatuurmeter, ik heb er één van ETI de Thermapen MK4. Deze ga ik binnenkort reviewen op de blog. Zonder een kerntemperatuurmeter is het geen bbqen. Alles draait om het weten en niet om het schatten. Ongeveer gaar…kan echt niet! Met een goede kerntemperatuurmeter weet je zeker dat je vlees gaar is!
  • Handschoen, natuurlijk zijn we stoer maar geloof mij een goede vuurvaste handschoen is een geweldig hulpmiddel bij het bbqen.

image

Binnenkort gaan we verder en dieper in op de juiste uitrusting voor een bbqer, we gaan verder kijken naar messen en het onderhoud hiervan. Kortom als bbqer gaat dit echt jouw jaar worden op B4men.nl en we trappen af met een hele mooie Picanha komend weekend.

DSC05845

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
Written by Jan Willem Huffmeijer