SelectSelect

Het belang van een goede gebitsverzorging.

Het poetsen van tanden, het lijkt de normaalste zaak van de wereld, iedereen doet het toch? Nou, dat zal je tegenvallen. Heel veel mannen (vrouwen ook hoor) vergeten regelmatig hun tanden te poetsen. Ik ben hierin geen uitzondering geweest. Als ik heel eerlijk ben heb ik vroeger, zeker toen ik nog rookte, vaak het poetsen van mijn tanden overgeslagen,waarom?? Ik weet het eigenlijk ook niet. Je zou denken dat juist wanneer je rookt, het voor iedereen om je heen ook wel zo fris en netjes is als je je tandenpoetst. Inmiddels ben ik alweer bijna 4 jaar van het roken af (op een sigaartje af en toe na) en sindsdien verzorg ik mijn tanden ook goed.

logo

Elektrisch of handmatig poetsen

Ik heb mijn tanden altijd gewoon met een normale hand tandenborstel gepoetst en dat gaat prima. Sinds de blog heb ik een aantal elektrische borstels mogen testen en ben ik van mening dat een elektrische borstel het poetsen makkelijker en beter maakt. Met handmatig poetsen is lastig om het twee minuten in het juiste tempo en met de juiste druk uit te voeren. Hier wint een elektrische tandenborstel het dus van een handmatige borstel. Ikzelf ben door het gemak van een borstel die klaar staat dus ook sneller bereid de tijd te nemen om mijn tanden te poetsen en ja, dat doe ik dus twee keer per dag.

Logo_Oral_B

De Braun Oral B Pro 4000 Cross Action

Ik vind het erg leuk om dit model te mogen testen. Waarom?? Ik heb eerder de luxe en dure modellen van Braun Oral B getest (klik hier voor de eerste review en hier voor de tweede review). Nu kan ik deze minder luxe en dus ook betaalbare (€99,- bij CoolBlue) vergelijken. Poetst deze wel net zo goed?? Ja zeker, hij poetst zeker net zo goed, zo niet beter dan de andere modellen die ik heb getest. Ik ervaar dat de Braun Oral B Pro 4000 Cross Action met wat meer kracht poetst en dus zijn mijn tanden voor mijn gevoel echt schoon. Welke luxe mis je dan? Bij de  Braun Oral B Pro 4000 Cross Action wordt alleen een lader geleverd en geen indicatie display waarop je kan zien hoe lang je poetst of andere info kan aflezen. Het display is erg handig, zeker voor mijn kids. Door het display kunnen zij precies zien wanneer zij moeten stoppen of nog moeten doorgaan. Dat geef deze borstel wel aan in de vorm van een signaal en een trilling, maar dat is voor kinderen lastig. Verder heeft deze bostel vier standen om te poetsen, een normale, gevoelige tanden, tandvlees en speciaal voor witte tanden.

DSC00925

Conclusie van de Braun Oral B Pro 4000 Cross Action

Wanneer je niet meer eist dan een gewoon goede poetsbeurt, dan is deze borstel echt een topper en krijg je  waar voor je geld. Heb je kinderen of wil je zelf graag zien wat je doet tijdens het poetsen dan zijn de duurdere borstels met een los display een betere optie. De  Braun Oral B Pro 4000 Cross Action en andere borstels zijn te koop bij:0. tandenborstel

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer