6 tips voor een stralend gebit, wie wil er nou niet mooie witte tanden

Er zijn maar weinig mannen gezegend met mooie witte tanden, ik zeker niet (helaas)
Ik heb vroeger veel sigaretten gerookt en nu rook ik tegenwoordig ook weer best wel vaak een sigaar(tje), ik drink (teveel) koffie en ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet altijd iedere dag 2x mijn tanden poets. Als het s’avonds erg laat geworden is dan heb ik geen zin om ook nog mijn tanden te moeten poetsen en die moeten dan dus maar wachten tot de volgende morgen.
 
Nu is voor vrouwen één van de grootste afknappers een slecht gebit, dus vandaag heb ik een 6 tips om je tanden witter te krijgen. Nu kan helaas niet iedereen met deze tips hagelwitte tanden krijgen want de kleur van je tanden is ook genetisch bepaald. Met deze tips krijg je alleen wel de aanslag van alle slechte gewoontes weg, waardoor je tanden weer gezond eruit gaan zien.
 

Tips voor wittere tanden

tip 1: Misschien enorm voor de hand liggend maar wel één van de belangrijkste regels, poets 2 keer per dag je tanden. Het is heel verleidelijk om als het laat geworden is je tanden poetsen over te slaan, maar juist s’avonds is het heel belangrijk om je tanden te poetsen. Als je slaapt maak je namelijk veel minder speeksel aan, speeksel reinigt juist je tanden en daardoor is je mond s’nachts een broedplaats voor bacteriën. Door te poetsen reinig je je tanden en zorg je ervoor dat er veel minder bacteriën de kans krijgen om gaatjes en vervelende tandplak te veroorzaken.

tip 2: Iedere dag flossen zorgt ervoor dat je tanden er meteen beter uitzien, maar ook voor de langere termijn is het heel goed om goed te flossen. Een tandenborstel krijgt namelijk niet altijd alle etensresten weg en juist de restjes die blijven zitten zorgen voor slechte bacteriën en dus vervelende tandplak en cariës.

tip 3: Wissel om de 6-8 weken je tandenborstel of het borsteltje van je elektrische tandenborstel. Als je te lang poetst met je borstel, dan staan de haartjes van je borstel niet meer in de juiste positie en krijgt de borstel je tanden ook niet meer goed schoon. Daarbij moet ik eerlijk zeggen dat ik het ook geen fris idee vind om heel veel langer te poetsen met één borstel. Wat ook wel belangrijk is om te vermelden is dat het geen verschil maakt of je nu elektrisch of handmatig poetst. Ik dacht zelf altijd dat het veel beter was om elektrisch te poetsen, maar volgens mijn tandarts maakt het geen verschil.

tip 4: Borstel je tong! Oké, je krijgt vaak enorme braakneigingen als je dit doet maar het zorgt echt voor een beter gebit en een frissere adem. Bacteriën hopen zich op je tong op en door je tong te borstelen verwijder je de bacteriën. Er zijn speciale borstels voor je tong, maar je kan ook een zachte gewone tandenborstel gebruiken. Maak met je borstel grote bewegingen vanaf de achterkant van je tong naar voren toe en zorg dat je daarna goed je mond spoelt. Dit kan met water maar ook met speciaal mondwater.

tip 5: Drink niet teveel koffie, zwarte thee of rode wijn, deze dranken zorgen voor enorme tand verkleuringen. Het beste is om water of groene thee te drinken. Nu drink ik zelf erg graag koffie en heb ik het er eigenlijk niet voor over om daarmee te minderen, dus wat je eventueel kan doen is na iedere kop koffie, thee of rode wijn een glas water drinken. Door water te drinken spoel je al veel van de drank weg waardoor je tanden minder snel zullen verkleuren.

tip 6: Van deze tip sla je misschien stijl achterover omdat het tegen alle geleerde regels in gaat. Poets niet meer dan 2x per dag en niet langer dan 1,5 minuut. Door te lang en teveel te poetsen poets je namelijk ook het glazuur weg waardoor je juist sneller verkleurde tanden krijgt. Dus nogmaals 2x per dag, 1,5 minuut is meer dan voldoende!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
  • Voor de rest is het denk ik ook belangrijk om te zeggen dat je na het drinken van zwarte thee of koffie chill is om heel even kort de aanslag van je tanden te poetsen. Dit hoeft geen volledige poetsbeurt te zijn, maar het zorgt wel voor verschil. Leven zonder koffie is ook geen leven toch haha

Written by Jan Willem Huffmeijer