MuziekMuziek

Zo draag je op de juiste manier een horloge. B4men geeft tips!

Schaam je niet als je het niet weet, maar wist je dat er horloge etiquette bestaan? Echt waar! Heel veel mannen weten dat niet. Nu is het woord etiquette misschien ook niet helemaal het juiste woord, dat geeft het dragen van een horloge wel een hele zware lading. Echter zijn er wel een aantal basis principes.

etiquette 4
bron: b4men

Draag je horloge op de juiste manier

In principe draag je een horloge om de pols van je niet dominante hand. (de hand waarmee je schrijft) Ben je linkshandig, dan draag je hem om je rechterpols. Ben je rechtshandig dan draag je hem om je linkerpols. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat het bij mij weleens wisselt om welke pols ik hem draag. Ik ben er op gaan letten en in de praktijk werkt het wel beter als je je aan deze regel houdt. Het kijkt namelijk makkelijker en je horloge zit inderdaad minder in de weg als je bezig bent. Ik ben zelf rechtshandig en als ik hem om mijn rechterpols droeg, dan wisselde ik van pols om het moment dat ik moest gaan typen of gaan schrijven.

DSC06281

Hoe los of strak moet je horloge zitten

Hij moet niet te strak maar ook zeker niet te los zitten. Ja duh….maar hoe moet hij dan zitten?? Hij moet net strak genoeg zitten dat het uurwerk bovenop je pols blijft liggen en niet kan draaien om je pols heen. Je horloge draag je net achter dat knobbeltje aan de buitenzijde van je pols. Hij moet niet over dat knobbeltje kunnen schuiven, dat merk je snel genoeg want dan gaat hij echt irriteren. Een horloge moet je ongeveer 2 cm naar achteren kunnen schuiven, dan zit hij precies goed. Als een horloge niet goed zit dan oogt het niet mooi, zit het voor jezelf vervelend en kan je dus net zo goed geen horloge dragen.

Een horloge passend bij je outfit

In principe moet je rekening houden met wat voor een horloge je draagt naar welke gelegenheid. Heb je een bruiloft of een andere sjieke aangelegenheid dan houdt je hier rekening mee en zorg je ervoor dat je een wat meer formeler horloge draagt. (niet teveel bling bling) Formele horloges hebben meestal een simpele metalen of lederen band en een niet al te grote kast. Draag je bij een pak manchetknopen, dan zorg je ervoor dat je klok hier bij past. Draag je een overhemd met manchetknopen, dan zorg je ervoor dat je horloge grotendeels onder de manchet valt. Dit test je door je armen naast je lichaam te laten hangen. Het horloge moet niet teveel zichtbaar zijn als je armen naar beneden hangen, hij wordt pas helemaal zichtbaar bij het uitstrekken van je armen doordat je mouwen iets gaan opkruipen.

Casual kleding, casual horloge

Bij casual kleding mag je eigenlijk ieder soort klok dragen wat je maar wilt. Je kan kiezen opvallend, simpel, stoer, of juist heel degelijk. Een kast met een metalen band, een lederen band, een kast met veel bling bling of juist een hele rustige kast. Voor ieder wat wils!!!

etiquette 2
bron: b4men
etiquette 5
bron: b4men
etiquette 8
bron: b4men
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer