MuziekMuziek

B4men Persoonlijk: neem de tijd voor jezelf!

Na jaren van drukte en stress is de man weer tot rust gekomen. Of de crisis hier een extra boost aan heeft gegeven, dat denk ik wel. De crisis heeft ons gedwongen om eens goed naar onze levensstijl te kijken. De conclusie is denk ik dat de goede jaren ons hebzuchtig hebben gemaakt en we snelheid boven kwaliteit zijn gaan kiezen.

Sinds ik ben begonnen met mijn blog 3 jaar geleden, is de man weer aandacht gaan geven aan zichzelf. Mijn blog werd hierdoor ook breder in zijn onderwerpen en deze sluiten bij deze levensstijl aan. Het ligt niet aan mijn blog dat de mannen zijn gaan veranderen, dat zou teveel eer zijn, maar de man is weer zijn rust gaan vinden in het leven en wil graag kwaliteit terug in de dingen die hij doet en in de producten die hij gebruikt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het lastig vind om zelf rust te pakken. Marie Louise en ik zijn altijd zo hard aan het werk dat we iedere keer rond middernacht zeggen “morgen gaan we het rustiger aan doen.” We hebben afgelopen week dan ook echt besloten dat we bepaalde dingen moeten veranderen. Mails kunnen best wel even wachten en hoeven niet a la minute beantwoord te worden, ook gaan we niet meer naar ieder persevent en we gaan minstens 1 avond in de week inplannen dat we languit op de bank kunnen liggen met een drankje en een hapje 🙂
Tijd voor jezelf in de badkamer: Om er goed uit te zien is ook rust nodig. Ga weer eens lekker ouderwets scheren met kwast en mes. Kies ook hier voor kwaliteit en ga voor een dassenhaar kwast, deze zijn wat duurder maar hij gaat de komende 30 jaar mee. Maak ook een goede vervanging voor je Gillette mes ga een saftey razor gebruiken. Dit zal misschien even wennen zijn, maar het geeft zoveel voldoening als je hier lekker mee kan scheren. Het is echt niet moeilijk, als je er maar de tijd voor neemt. Ben je net zoals al mij een baarddrager, gun jezelf een paar verschillende soorten baardproducten en neem een keertje extra de tijd om je baard te verzorgen.
badkamer
Voor mij is mijn Barbershop mijn badkamer. Als ik wil ontspannen dan doe ik dit daar. Even mijn contouren scheren, mijn haar goed doen en ik kan er weer een dag tegenaan.

Tijd voor jezelf in de keuken en achter de bbq

Koken is een belangrijk onderdeel op B4men. Niets geen snelle maaltijden uit zakjes en pakjes, maar gewoon lekker en eerlijk eten. Mooie producten hebben tijd nodig om te rijpen en te groeien. Kies daarom eens voor minder vlees en als je wel vlees eet, koop dit dan bij een goede slager of nog beter bij de boer zelf. Vraag je slager eens om vlees wat minder gangbaar is maar juist daarom niet duur en wel net zo lekker. Neem ook eens de tijd om te kijken wat er op een pak met kant en klare spullen staat, zoveel E nummers en conserveringsmiddelen. Helemaal niet nodig! Maak het eens zelf, 100% beter voor jou en je lijf en 100% lekkerder. Tegenwoordig kan je alles googlen, dus ook recepten en producten. Wanneer je de volgende keer met een pak kant en klare eten in je handen staat, kijk eens op internet of je het recept kan vinden die dat pak overbodig maakt.

bbq
Heerlijk stuk vlees op de bbq. Hier lag procureur op de bbq wat de hele dag lekker heeft liggen garen. Hoe ontspannen wil je het hebben 🙂

Tijd voor jezelf languit op de bank

Iets wat er niet mag ontbreken is een rustige avond. Plan eens 2 avonden in de week voor jezelf (partner is welkom). T.v blijft lekker uit, pak een boek of praat weer eens met elkaar. Haal van zolder die oude spelletjes weer eens tevoorschijn en ga met het gezin spelletjes spelen. (daarna kan je met je vrouw een spelletje spelen boven in bed 😉 ) Blijf na de maaltijd zitten aan tafel met een goed kop koffie, een lekkere whisky of ander drankje, zet goede muziek aan en geniet van de rust. Maar een avondje languit op de bank is natuurlijk ook niet verkeerd!

languit op de bank
heerlijk languit op de bank

Sporten

Na jaren niet gesport te hebben vanwege de drukte met de blog en de opening van de Barbershop ben ik toch weer gaan sporten. Ik ben dit jaar sponsor geworden van René Leanen en Maarten Swart. Als sponsor van 2 sporten, kon ik natuurlijk niet achterblijven.  Ik merkte dat door mijn levensstijl ik steeds zwaarder begon te woorden en mijn energie niet meer op een goede manier kwijt kon. Door het sporten ga je weer lekkerder in je vel en geest zitten. Win win situatie dus.

rene van leanen
Super stoere shirts voor super stoere gasten! Links Maarten Swart en recht René Laenen.

Pas geleden heb ik dit artikel geschreven over mijn levensstijl verandering:

B4men Persoonlijk: Van mijn Dad Bod(y) naar Hulk Hogan!

Hoe zorg jij voor ontspanning, laat je antwoord achter in de comments of op de B4men Facebook Pagina!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer