Gladde bekkies, 2016 worden de mannen weer boys!

Jan Willem Huffmeijer met het mannen kapsels 2019 herfst winter

We hebben inmiddels al een hoop advies gegeven voor het komend jaar op verschillende gebieden zoals, kapsels voor mannen 2016, fashion trends voor mannen en de manier hoe we onze baard gaan dragen. De laatste noem ik bewust geen trend meer omdat de baard meer lifestyle is geworden en geen trend. Het lijkt erop dat we het komend jaar (weer) gaan kiezen voor gladde bekkies. De baby billetjes ofwel zachte huidjes mogen van het voorjaar weer verschijnen. Nu heb ikzelf een dubbel gevoel bij deze opkomende trend, als baarddrager wil ik mijn baard echt voorlopig nog niet kwijt maar als barbier weet ik ook hoe leuk en lekker een goede scheerbeurt kan zijn. Ik kan mij dus echt wel goed voorstellen dat veel mannen het gedoe van zo’n baard zat zijn en zeker nu “iedereen” ermee loopt, dat zij radiKAAL kiezen voor een glad bekkie.

Baard eraf en scheren maar: kom maar op met die gladde bekkies

Oké, ik heb je over de streep getrokken en je neemt het scheermes in de aanslag om die baard eraf te gaan rammen. STOP! Voorzichtig! Deze klus moet je wel even serieus aanpakken, anders zitten de bloedspetters tot aan het plafond en heb je drie weken lang een olifantenhuid. Alle gekkigheid op een stokje, het overgaan van een baard naar een glad gezicht moet je heel rustig aanpakken. De huid onder de baard is niet meer gewend aan het scheren, dus wil je het goed aanpakken, doe het dan in de volgende stappen:

  • Trim de baard zo kort mogelijk met een tondeuse
  • Ga douchen, dit zorgt voor zachte stoppels en een zachte huid
  • Gebruik een olie of pre-shave, deze beschermd de huid en gebruik je onder je scheerzeep
  • Zeep de huid in met kwast een een kwaliteit scheerzeep
  • Scheer de eerste paar keer alleen met de haargroei mee en laat de huid rustig wennen aan het scheren
  • Sluit af met een plons koud water, aluin en een aftershave balm, dit is een crème zonder alcohol

Neem de tijd voor het scheren en ga de eerste weken voor een irritatievrij resultaat en niet voor het gladste resultaat. Liever een keer extra scheren en geen irritatie dan een super glad maar pijnlijk resultaat.

Zie jij er dan zo in de lente en zomer van 2016 uit???

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer