MuziekMuziek

Whisky van de maand april: The Famous Grouse 12 yo.

Deze maand ga ik weer eens proberen om het vooroordeel van een blended whisky weg te nemen. Deze maand gaan we voor de vernieuwde Famous Grouse 12 yo. .Ja, een blended whisky. Heel veel whisky drinkers lopen te snel een blended whisky voorbij. Ik hoor het maar al te vaak, mannen die specifiek om een single malt vragen maar waarom? Als iemand alle blends heeft geproefd en oprecht allemaal niet lekker vind heeft hij een goed punt. Zolang dat niet het geval is, is het een vooroordeel wat ervoor zorgt dat je erg mooie en lekkere whisky’s aan je voorbij laat gaan. Een blended whisky heeft zo zijn voordelen. Een blended whisky is heel constant in kwaliteit en meestal goed te betalen. Iets waar veel mensen aan voorbij gaan, maar een blended whisky wordt geblend met single malts. Dus eigelijk schenk je een glas vol met mooie single malts. Kortom je hebt nu genoeg reden om open te staan voor een mooie The Famous Grouse 12 yo.

P3310473

The Famous Grouse 12 yo.

Ik was al bekend met The Famous Grouse Gold Reserve 12 yo. Een mooie zachte maar niet heel spannende whisky. De vernieuwde 12 yo. heeft ballen gekregen, hij is krachtiger en voller in de neus en in de mond. Waar ik bij de Gold Reserve de spanning een beetje miste hebben ze die hier echt al een heel stuk opgekrikt. The Famous Grouse 12 yo. is een hele mooie whisky om je eerste stappen in de wereld van de whisky te zetten. Het is een zachte maar nu zeker een karaktervolle whisky die je altijd kan drinken. Deze whisky is een mooie opstap richting zwaardere whisky’s of een lekkere whisky om een avond met vrienden te vullen. Een goede allrounder die niet misstaat in je basiscollectie.

P3310478

Proefnotitie van The Famous Grouse 12 yo.

Kleur: een diepe gouden kleur

Neus: Duidelijke vanille afgewisseld met hout en citrustonen.

Smaak: Een volle maar zachte whisky die even de smaakpapillen op scherp zet maar heel snel zijn zachte en zoetere kant laat zien. Vol en zoet in de mond met vooral tonen van vanille.

Afdronk: Zacht en lang. Een zeer aangename zoete afdronk met tonen van toffee en chocolade.

Voor mij is de upgrade van The Famous Grouse 12 yo. zeer geslaagd. Het heeft een mooie en zeer aangename whisky voortgebracht. The Famous Grouse 12 yo. heeft vanaf nu een plek in mijn basis collectie gekregen.

Slainte,

Jan Willem Huffmeijer

P3310476

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer