Surinaamse Stoofpot, kruidig en pittig dus niet voor pussy’s

Okรฉ ik zal maar meteen heel eerlijk zijn, de laatste tijd ontbreekt de zin om lang in de keuken te staan. Nu is het niet alleen zin maar ook tijdgebrek. De frituurpan draait helaas nog steeds overuren hier thuis en ook de bakker is erg blij met ons. Maar……als ik dan eenmaal toch de keuken in ga dan komt er ook wel iets lekkers uit ๐Ÿ™‚ Zo ook deze Surinaamse stoofpot. Deze stoofpot heeft alles waar wij van houden en dat is namelijk PIT en heel veel smaak. De hoeveelheid werk valt eigenlijk ook wel mee, het heeft alleen wat voorbereiding nodig. Deze keer hebben wij het eens een keer niet gegeten met friet maar met opgebakken Surinaamse rijst. De bedoeling was om er kouseband bij te eten, maar helaas dat lag nog steeds netjes klaar in de kast…OEPS!!! Wil je meer lekkere recepten? Neem dan ook eens een kijkje op onze foodblog Familie over de Kook.

P3220277

Wat heb je nodig voor de Surinaamse Stoofpot

1 kilo kippendijen, in grove stukken gesneden

2 kleine rode uien, 1 fijngesnipperd en 1 in ringen

5 teentjes knoflook, fijngesneden

2 tomaten, in stukjes gesneden

1 stuk laos van 3 cm

1 stuk gember van 3 cm

handje selderij, fijngesneden

1 rode peper, fijngesneden

1 madame jeanette peper, heel laten

1 1/2 bouillonblokje

2 tl suiker

gemalen zeezout/zwarte peper

1 tl trassi

1,5 tl five spice poeder

5 el ketjap manis

2 el ketjap asin

P3220279 P3220280 P3220282 P3220292 P3220294

Hoe maak je de Surinaamse Stoofpot klaar

  • Leg de kippendijen in een grote mengkom
  • Voeg nu de fijngesneden ui, knoflook, 1 tomaat in stukjes, fijngesneden selderij, ย gember, laos, rode peper, ย five spice poeder, peper, zout en de beide ketjap toe
  • Meng dit allemaal goed door elkaar, dek af met huishoudfolie en laat 3-4 uur marineren. (langer mag altijd)
  • Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft haal het dan uit de koelkast
  • Verhit olie in een grote hapjes pan en bak de uien ringen
  • Voeg dan de tomaten stukjes van 1 tomaat toe, 1 1/2 bouillonblokje en 2 tl suiker toe
  • Bak de alles goed aan
  • Voeg de kippendijen toe (inclusief marinade) en bak ze rondom bruin
  • Voeg dan 1 tl trassi, scheutje ketjap manis en evt nog wat water toe
  • Leg de Madame Jeanette in het midden van de pan
  • Laat nu het gerecht zachtjes sudderen voor ongeveer 40 minuten (deksel niet helemaal op de pan doen)
  • Let er wel op dat de Madame Jeanette niet openbarst.
  • Haal voor het serveren de gember, laos en Madame Jeanette eruit
  • Als je niet van pittig houdt sla dan de volgende stap over
  • Snijd nu de Madame Jeanette heel fijn (ik gebruik handschoentjes) en voeg dit aan het gerecht toe…hoe meer je toevoegt hoe heter het wordt

Njang Swietie of Swadisch Khanna ofwel eet smakelijk!!!!

P3220301

Leuk artikel?? Help ons dan groeien!!

Help B4men groeien om zo nog meer daadkracht te krijgen voor nog leukere en betere artikelen op de blog. Waarmee je ons kan helpen? Like en Deel onze berichten en paginaโ€™s op Facebook en Instagram.

-Facebook B4men
-Instagram B4men
-Youtube B4men
-Facebook B4men Barbershop

P3220296 P3220299 P3220305

Wil je meer lekkere recepten? Check dan ook onze foodblog www.familieoverdekook.nl!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 comment
  • Ziet er echt heel lekker uit. Spijtig dat in Vlaanderen bepaalde kruiden en groenten moeilijk te vinden zijn, zoals laos en Madame Jeanette peper.

Written by Jan Willem Huffmeijer