MuziekMuziek

Whisky van de maand!

The Balvenie

12 Years old signature

Prachtige single malt met het signatuur van de Master.

The Balvenie distilleerderij ligt in het hart van Speyside en werkt bijna nog net zo traditioneel als bij de oprichting in 1892. Zo verbouwen zij nog steeds hun eigen gerst en gebruiken ze nog altijd hun eigen moutvloer.

Voor het 45 jarig jubileum kreeg de Malt Master David Stewart de gelegenheid om naar eigen inzicht een whisky te creëren. Dat heeft hij gedaan door zijn eigen touche aan The Balvenie 12 years old te geven en de naam Signature er aan toe te voegen. Deze single malt whisky is de pure essentie van The Balvenie. De lagering op 3 verschillende vaten geven de whisky een mooie balans van fruit- en kruidenaroma’s van de sherry vaten, met subtiele vanille en honing tonen van de bourbon barrels en als laatste geven de refill casks de zoete tonen en de zachtheid aan deze prachtige drank.

Onze proefnotities:

De kleur: prachtige gouden kleur. In de neus kregen wij een rijke ronde en complexe geur van kruiden met lichte honing tonen, prachtig fruit o.a. abrikozen en banaan, gedroogd fruit maar ook mout en vanille. De smaak is ronduit fabelachtig: een prachtige balans van de fruittonen waaronder sinaasappel marmelade, de zoete tonen van honing, vanille en toffee. Kruiden zoals nootmuskaat en kaneel en voorzichtige sherry tonen. Afdronk: kruidig, warm en zacht. Kortom een hele mooie whisky.

Prijsindicatie: € 45,-

Geschreven door: Jos Huffmeijer, Le Nez Promotion.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer