MuziekMuziek

Whisky Festival Den Haag 2014 was weer inspirerend.

 

whiksyfestival
Highlights van het Whiskyfestival Den Haag by B4men.nl

Whisky’s zijn een grote hobby van mij en een steeds groter wordende hobby van mijn vader Jos Huffmeijer (zoals jullie dat kunnen lezen in zijn rubriek de whisky van de maand). Wij krijgen regelmatig heel mooie whisky’s te drinken, waar wij graag over vertellen. Een uitstapje naar het Whisky Festival in Den Haag, is voor ons als whiskyliefhebbers helemaal een buitenkans om weer nieuwe en mooie whisky’s te leren kennen en uiteraard te vergelijken. Het leuke aan het Whisky Festival van Den Haag is dat je hier bijna alle merken vindt die in Nederland te verkrijgen zijn. De whisky’s die zij daar schenken kan je gratis of tegen een kleine vergoeding proeven. Het is dus de uitgelezen kans om eens kennis te maken met whisky’s die je nog niet kent of whisky’s die pas, of soms zelfs nog niet eens op de markt zijn. Ook voor ons is het een inspirerend festival geweest.

IMG_0104
Samen met mijn vader Jos Huffmeijer in de rij voor het Whisky Festival Den Haag

De highlights van het Whisky Festival Den Haag 2015

De highlights die ik voor jullie heb verzameld zijn natuurlijk op basis van eigen smaak en over whisky’s die wij hebben kunnen proeven. Er zijn zoveel whisky’s op het festival te verkrijgen, dat het niet te doen is om binnen de gestelde 3,5 uur alles te proeven en te zien. Het moet natuurlijk ook wel leuk en professioneel blijven en geen zuipfestijn.(hahaha)

glenmorangie_quinta_ruban
Onze eerste whisky op het festival.. Heerlijk begin.

Glenmorangie Quinta Ruban, was één van de eerste whisky’s waar we mee begonnen en ik moet zeggen, je kan slechter starten hahaha. Wauw, wat een heerlijke whisky met zoete tonen en ook iets fris in de afdronk. Een geweldige starter niet te zwaar of rokerig.

IMG_0105
Altijd al groot fan van The Balvenie.

The Balvenie 14 years Caribbean Cask, Ikzelf ben een heel groot fan van de whisky’s van The Balvenie. Deze whisky’s zijn zacht en subtiel en kunnen daarom altijd, het zijn geen whisky’s waar je trek in moet hebben. Deze The Balvenie heeft een finish op rumvaten gehad waardoor er heerlijke smaken van rozijnen en kruiden in de whisky komen.

Bruichladdich het verhaal. Bruichladdich The Classic Laddie is onze whisky van de maand september geweest, een heerlijke Ilay whisky. Graag wilden wij ook de andere whisky’s van Bruichladdich leren kennen. Lisa heeft ons meegenomen in het verhaal van Bruichladdich en ons laten kennis maken met de Port Charlotte Heavily Peated en voor mij als afsluiter de Octomore. Deze heb ik als allerlaatste whisky gedronken vanwege het extreem rokerig karakter van deze whisky. Voor mij is de Ocotomore echt een heel gave afsluiter van het festival geweest en ik hoop hier zeker op de site een uitgebreid verslag van te kunnen maken.

IMG_0107
Heerlijke peated whisky deze Port Charlotte.
IMG_0125
Mijn afsluiter op het Whisky Festival van Den Haag. Super peated!!

Cardhu Amber Rock. De Amber Rock is de nieuwe whisky voor Cardhu en wij waren erg te spreken over deze mooie whisky. Een erg lekkere zachte whisky. Vanaf nu verkrijgbaar.

IMG_0121
Nieuwe Cardhu Amber Rock.

Uiteraard kon ik niet voorbij lopen aan de stand van Ron Zacapa, hier stond Leroy Soumokil deze mooie rum te schenken. Leroy Soumokil is de beste Bartender van Nederland (klik hier voor het artikel) en het was leuk om hem weer te spreken. De rum van Ron Zacapa blijft voor mij en voor mijn vader één van de aller lekkerste dranken ooit gedronken.

leroy
Leroy Soumokil de beste Bartender van Nederland stond bij de lekkerste rum van Ron Zacapa

Kortom het was weer een zeer geslaagd Whisky Festival, waar ik volgend jaar zeker weer bij zal zijn….Ik kijk er nu al naar uit!!

 

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Hahahahaha

    Ik heb er ook rondgelopen en heb een lijstje (met favorieten) die er heel anders uitziet…
    o.a. de 18 jaar oude Glengoyne, de 18 jari GenDronach

    groet
    Marco

Written by Jan Willem Huffmeijer