MuziekMuziek

Ode aan Bartenders en de Worldclass competition.

Bartending is een ambacht!

DSC04250

De afgelopen weken ben ik veel in contact geweest met mensen uit de wereld van de drank. Nee ik ben niet bij de AA gegaan hoor…hahaha. Ik kan mijn drank gebruik goed onder controle houden ondanks dat ik voor jullie veel schrijf over drank. Ik ben na deze leuke ontmoetingen wel heel anders tegen deze wereld gaan aankijken. Natuurlijk was ik wel een beetje bekend met de whisky wereld, maar daar zijn de mensen toch echt heel anders. De whiskywereld is gevestigd en hoeven daarom niet meer te vechten voor een beetje aandacht. Andere dranken en de mensen die met de andere dranken werken moeten knokken voor aandacht om serieus genomen te worden. Ik als barbier zijnde weet hoe dat voelt, jaren zijn óók wij maar een ‘apart volkje’ geweest. Juist dat maakt dat je als beroepsgroep naar elkaar toe trekt en de saamhorigheid is daarom groot. Dit gevoel zag ik ook onder de bartenders.

Wat maakt bartenders zo speciaal?

Ik zie naast de eerste drie letters van ons beroep nog veel meer overeenkomsten. Zo zijn wij in de eerste plaats een dienstbaar beroep……dit is iets wat heel vaak word vergeten!! Wij barbiers en ook bartenders zijn er voor de klanten en niet andersom!! De sociale vaardigheden zijn dus van levensbelang, zonder ga je het niet redden. Je kan de mooiste cocktails maken maar wanneer je niet met mensen kan omgaan ga je het niet redden. Iets wat ik ook echt geweldig vind om te zien is passie, mensen met een passie kunnen je namelijk de mooiste verhalen vertellen over hun passie. Bartenders zijn niet anders, de kennis die zij hebben over de dranken, de ingrediënten en de geschiedenis is ongelofelijk. Vraag een bartender waarom hij doet wat hij doet en de rest van de avond wordt je getrakteerd op de mooiste verhalen en de lekkerste cocktails.

DSC04293

 

De Worldclass Competition

Niet lang geleden ben ik uitgenodigd om eens met eigen ogen naar een show te komen kijken die bartenders geven in de Worldclass Competition. De Worldclass is een wedstrijd voor bartenders over de hele wereld, zij gaan eerst landelijk de strijd met elkaar aan om elkaar vervolgens in de laatste week van juli te treffen op het WK. De competitie is opgezet door Diageo om wereldwijd het niveau van de bartenders weer omhoog te krikken. En zijn wij als Nederlanders nog een beetje goed?? Nou dacht het wel, vorig jaar werd Ivar de Lange nog 6e van de wereld!! Als je beseft dat er zich ongeveer 31.000 bartenders wereldwijd inschrijven mag je van een grootse prestatie spreken. Dit jaar is de Nederlands Kampioen geworden: Leroy Soumokil. Ik wens hem namens B4men.nl heel veel succes in Schotland en Londen. Ik zal jullie de avond niet helemaal gaan beschrijven maar ik heb wel een paar hele mooie foto’s gemaakt.

DSC04159

DSC04161

DSC04164

DSC04193

DSC04209

DSC04210

DSC04253

DSC04291

DSC04310

DSC04349

DSC04371

DSC04400

DSC04412

DSC04418

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer