MuziekMuziek

Surinaamse Roti, Heerlijk recept van B4men.nl

DSC07822
Heerlijk Roti recept made by B4men.nl

Surinaamse Roti

Iets wat ik echt zo lekker vind is Roti, maar dan alleen van de Surinamer….Roti uit een pakje…nee dat is niet mijn ding. Ik heb geprobeerd om zelf Roti klaar te maken en ik moet zeggen, het is toch wel erg goed gelukt hahaha. Maar misschien dat een echte Surinamer zal zeggen……tja, het is klaargemaakt op z’n Nederlands. Toch wil ik het recept met jullie delen omdat zoals ik al zij, hij wel erg lekker was. Wij zijn thuis gek van de Surinaamse keuken en bestellen dan ook regelmatig bij de Surinamer die vlak bij ons zit. Daar wordt het eten echt met liefde klaargemaakt, want het is echt goddelijk, ik heb nog nooit daar wat gegeten wat niet lekker was. De Bara’s pom zijn dan ook echt favo hier. Maar goed terug naar de Roti. Ik zou het gewoon eens proberen te maken, het is niet moeilijk maar wel heel erg lekker.

DSC07799
Deze ingrediënten heb je nodig voor deze heerlijke roti.

Wat heb je nodig

3 kipfilets

3 teentjes knoflook, fijngesneden

1 ui, fijngesneden

1 kleine rode peper, fijngesneden

2,5  eetlepels kerrie: 1 eetlepel kerrie madras/1 eetlepel gare massala en een halve eetlepel gewone kerriepoeder

2 rundvlees bouillonblokjes

1 blik tomatenblokjes

6 middelgrote aardappels(kruimig)

3 hardgekookte eieren

250 gram kousenband of sperzieboontjes.

DSC07801
Zo maak je deze Surinaamse (op z’n Hollands) Roti klaar.
DSC07807
Zo maak je deze Surinaamse (op z’n Hollands) Roti klaar.
DSC07811
Zo maak je deze Surinaamse (op z’n Hollands) Roti klaar.

 

Hoe maak je het klaar

1. Bak de ui, rode peper en knoflook tot de ui glazig is.

2. Voeg de kerrie toe en bak deze even kort mee.

3. Voeg ongeveer 250 ml water toe en de tomatenblokjes.

4. Verkruimel de bouillonblokjes erdoor en roer goed door.

5. Laat het geheel eventjes kort doorkoken.

6. Voeg de aardappels, kipfilet en boontjes door en meng ook weer goed door.

7. Doe de deksel op de pan en laat op zacht vuur ongeveer 30-45 minuten zachtjes stoven(bij mij duurde het iets langer, maar dat lag aan de aardappels)

8. Voeg op het laatst de hardgekookte eieren toe en laat deze nog eventjes mee sudderen.

9. Serveer met een lekkere zelfgemaakte wrap of met een rotiplaat.

DSC07822
Heerlijk Roti recept made by B4men.nl
DSC07819
Heerlijk Roti recept made by B4men.nl
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
Written by Jan Willem Huffmeijer